La ragazza nella nebbia - Το Κορίτσι στην Ομίχλη

Παραγωγή: Ιταλία/Γερμανία/Γαλλία – 2017

Διάρκεια: 128 λεπτά

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ 

Σκηνοθεσία: Donato Carrisi 

Πρωταγωνιστούν: Toni Servillo, Alessio Boni, Lorenzo Richelmy, Galatea Ranzi, Michela Cescon, Lucrezia Guidone, Daniela Piazza, Jacopo Olmo Antinori, Marina Occhionero, Sabrina Martina, Antonio Gerardi  και οι Greta Scacchi και Jean Reno. 

Υπόθεση: Η 16χρονη Άννα Λου, εξαφανίζεται ένα απόγευμα παραμονές Χριστουγέννων από ένα μικρό χωριό στις Ιταλικές Άλπεις το οποίο κατοικείται κυρίως από μέλη μιας αυστηρής Χριστιανικής αδελφότητας. Το μυστήριο αναλαμβάνει να διαλευκάνει ο αστυνομικός επιθεωρητής Βόγκελ, διάσημος για τις ανορθόδοξες μεθόδους του και για μια παλιότερη αποτυχημένη υπόθεση που συγκλόνισε την Ιταλία. Στο χορό μπαίνουν και τα αδηφάγα Media τα οποία μετατρέπουν το ήσυχο Αλπικό τοπίο σε πλήρες τρελοκομείο. Ο Βόγκελ, χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους, προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μία πόλη όπου τα κίνητρα είναι δυσδιάκριτα, τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι. 

Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον best seller συγγραφέα Donato Carrisi, πρόσφατα βραβευμένο με το Ιταλικό David Di Donatello (το αντίστοιχο τοπικό «Όσκαρ») καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Τα βιβλία αυτού του Τζο Νέσμπο της Μεσογείου έχουν πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και ανάμεσά τους το Κορίτσι στην Ομίχλη (κυκλοφορία σε 26 χώρες, 1 εκατ. αντίτυπα) κατέχει περίοπτη θέση. Στην κινηματογραφική διασκευή του ο Καρίζι δείχνει φοβερή αντίληψη του χώρου και του ρυθμού, παίζοντας στα δάχτυλα μια ίντριγκα μπερδεμένη, με χαρακτήρες που μπαινοβγαίνουν στη δράση χωρίς να γίνονται άμεσα αντιληπτά από το θεατή τα κίνητρά τους και οι «ιστορίες» τους. Ίσως επιμένει λίγο παραπάνω από όσο θα χρειαζόταν στις διαλογικές σκηνές με αποτέλεσμα η πολυπλοκότητα της ιστορίας και οι πολλοί βασικοί χαρακτήρες να κουράσουν το θεατή ωστόσο η ταινία είναι πλούσια σε ατμόσφαιρα και καυστικά κοινωνικά σχόλια και θα ικανοποιήσει μεγάλη μερίδα των φανατικών του είδους. Ο αγαπημένος Τόνι Σερβίλο σκιαγραφεί με άνεση έναν διφορούμενο χαρακτήρα η ταύτιση του θεατή με τον οποίο συνεχώς «σαμποτάρεται» από τις συνεχείς εξελίξεις και ανατροπές του στόρι.

Δεν το λες και Φίντσερ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την πλήρως αποτυχημένη πρόσφατη μεταφορά του Χιονάνθρωπου του Νέσμπο.

Διανομή: Σπέντζος Φιλμς

Στις αίθουσες από 29.03.18