Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa - Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα

Παραγωγή: Ιταλία – 2018

Διάρκεια: 85 λεπτά

Βαθμολογία:

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Sergio Manfio

Υπόθεση: Ο νεαρός Λέο Ντα Βίντσι είναι ένα χαρισματικό αγόρι, γεμάτο ζωή και ιδέες. Όλη μέρα γυρίζει στους αγρούς με τον κολλητό του Λορέντζο και την αγαπημένη του Μόνα Λίζα. Ο Λέο έχει σχεδιάζει  μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Με τη μηχανή αυτή και με μία στολή κατάδυσης που έχει σχεδιάσει ο ίδιος, κάνει τα τρελά του πειράματα με την ενθάρρυνση των φίλων του. Όταν όμως μια πυρκαγιά καταστρέφει το αγρόκτημα της Μόνα Λίζα, ο πατέρας της αναγκάζεται να δεχθεί να την παντρέψει μ΄ έναν πλούσιο ευγενή. Τότε ο Λέο και οι φίλοι του αποφασίζουν να βρουν εκείνοι τα χρήματα που θέλει ο πατέρας της, αναζητώντας έναν κρυμμένο θησαυρό, κάπου κοντά στη Φλωρεντία. Όμως λίγο πριν ξεκινήσουν, τον Λορέντζο τον απαγάγουν πειρατές!  Στην Φλωρεντία συναντούν τον Νίκολο, ένα περίεργο μικρό αγόρι που ενδιαφέρεται για την αστρολογία και την ‘Αγκνες, ένα κοριτσάκι. Όλοι μαζί, μπαίνουν στο κυνήγι του θησαυρού. Όμως, αυτό που δεν ξέρουν, είναι ότι οι πειρατές είναι ήδη στο κατόπι τους. Από κει και πέρα ξεκινά μια απρόβλεπτη πειρατική περιπέτεια για τους μικρούς εξερευνητές…

Τα παιδικά χρόνια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι σε μορφή animation. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα. Ευρώπη, τέχνη, πολιτισμός προσαρμοσμένα σε παιδικό θέαμα και μάλιστα από Ιταλικά studio, κατευθείαν από τους ενδιαφερόμενους δηλαδή. Αμ δε! Άλλα τα μάτια του Λεονάρντο κι άλλα του Λέο! Παρά τους όμορφα σχεδιασμένους ήρωες, η κίνησή τους παραπέμπει στο απώτερο παρελθόν της ψηφιακής τέχνης, κάνοντας το σύνολο ελαφρά ξεπερασμένο από τεχνική άποψη. Όσο για το στόρι, πιο Αμερικανιά πεθαίνεις! Προφανώς το τελευταίο που είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί αυτής της ταινίας είναι η σκιαγράφηση της παιδικής ηλικίας μιας ιδιοφυίας (για να μην πω δύο αν συνυπολογίσουμε και τον Κοπέρνικο ως έκθετο νήπιο της Φλωρεντίας). Πιο πολύ με μικρούς Αμερικανούς εξερευνητές μοιάζουν οι μικροί μας ήρωες ενώ η πλοκή παραπέμπει άτσαλα στους Πειρατές της Καραιβικής. Όσο για τη μικρή Μόνα Λίζα πιο πολύ θα έλεγες ότι μοιάζει με τη Μπιγιονσέ παρά με το διάσημο πορτραίτο της (έστω και σε παιδική ηλικία).

Τα μικρότερα παιδιά θα διασκεδάσουν ενδεχομένως με αυτή την άκακη πειρατική περιπέτεια αλλά μέχρι εκεί.

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 29.03.18

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Μετάφραση:  Κορίνα Μουστάκα

Σκηνοθετική Επιμέλεια:  Χρύσα Σαμαρά

Τραγούδησαν οι:  Βασίλης Δημακόπουλος, Γιάννης Υφαντής Στίχοι: Ηλίας Ματάμης

Μουσική Επιμέλεια: Αλέξης Βακαντής

Στούντιο Μεταγλώττισης: Sierra Post

Aκούγονται οι: Γιάννης Υφαντής, Κωνσταντίνος Κακκανάς, Δημήτρης Παπαδάτος, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ντίνος Σούτης, Στεφανία Φιλιάδη, Χρύσα Σαμαρά, Ιφιγένεια Στάικου, Υρώ Μιχαλακάκου και ο Στέλιος Ψαρουδάκης.