Game Night

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018

Διάρκεια: 100 λεπτά

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: John Francis Daley, Jonathan Goldstein 

Πρωταγωνιστούν: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler, Sharon Horgan, Billy Magnussen, Lamorne Morris, Kylie Bunbury, Jesse Plemons, Michael C. Hall, Danny Huston, Chelsea Peretti. Camille Chen. 

Υπόθεση: Ο έρωτας του Μαξ και της Άννι γεννήθηκε μια βραδιά επιτραπέζιων παιγνιδιών. Κάθε εβδομάδα, παραμένουν πιστοί στο ραντεβού τους για επιτραπέζια με τους φίλους τους. Ο Μαξ όμως έχει κι ένα μεγαλύτερο αδελφό τον Μπρουκς. Πλούσιο, πετυχημένο, γοητευτικό και με διεθνή επαγγελματική καριέρα. Αυτός ο διεθνής σούπερ γόης, όταν επιστρέφει στις ΗΠΑ, τους καλεί όλους σε ένα προχωρημένο παιγνίδι. Ένα παιγνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα… Όπως, για παράδειγμα, όταν ο Μπρουκς πέφτει θύμα απαγωγής. Είναι αυτό μέρος του παιχνιδιού ή όχι; Καθώς οι έξι παίκτες τα παίζουν όλα για όλα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση και να κερδίσουν, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ούτε παιχνίδι παίζουν, ούτε ο Μπρουκς είναι ο διεθνής επιχειρηματίας που νόμιζαν ότι είναι… 

Backstage Pic. Μάλλον πέρασαν καλά στα γυρίσματα !!!

Αυτό που ξεκινάει σαν αστεία σάτιρα της καθημερινότητας του μέσου Αμερικανού και των εμμονών του, εξελίσσεται σε αστυνομικό θρίλερ με εξωφρενικά κωμικά στοιχεία και καταλήγει σε συμβατική κομεντί αποθέωσης των Αμερικάνικων μικροαστικών οικογενειακών αξιών. Και είναι πολύ κρίμα γιατί είχαμε πολύ καιρό να δούμε κάτι τόσο πραγματικά ξεκαρδιστικό και εμπνευσμένο στη μεγάλη οθόνη. Η χημεία του πρωταγωνιστικού ζεύγους Μπέιτμαν και Μακάνταμς είναι απίστευτη και η κωμική ενέργεια με την οποία έχουν επενδύσει τους χαρακτήρες τους μεταφέρει σε άλλα επίπεδα τα επιτραπέζια παιγνίδια στα οποία μοιάζουν να είναι εθισμένοι. Από τους επίσης εξαιρετικούς περιφερειακούς χαρακτήρες ξεχωρίζει ο πάντα reliable Τζέσι Πλέμονς που γράφει κινηματογραφική ιστορία με το «θολό» του βλέμμα και την σπαρταριστά απόκοσμη παρουσία του ως μοναχικός γείτονας αστυνομικός.

Αφήνοντας κατά μέρος τις «Αμερικανιές» έχουμε μια σπαρταριστή, καλοκουρδισμένη μαύρη κωμωδία που δεν θα αφήσει κανένα χειλάκι αγέλαστο με τις ατάκες της (απίθανη η σφαγή με το γάντι του Έντουαρντ Νόρτον) και τις εξωφρενικές καταστάσεις της. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από την Κυριακή του Πάσχα 08.04.18