Rabbit School (Die Häschenschule: Jagd nach dem goldenen Ei) - Οι φύλακες του χρυσού αυγού

Παραγωγή: Γερμανία – 2017

Διάρκεια: 73 λεπτά

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Ute von Münchow-Pohl

Στο πρωτότυπο ακούγονται οι: Noah Levi, Senta Berger, Friedrich von Thun, Jenny Melina Witez.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

Υπόθεση: Ο Μαξ, ένα πονηρό κουνέλι της πόλης, καταλήγει άθελά του στη Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών που βρίσκεται κρυμμένη και προστατευμένη κάπου στο δάσος. Στη σχολή φυλάσσεται το πολύτιμο Χρυσό Αυγό το οποίο θέλει να κλέψει μια συμμορία πονηρών αλεπούδων για να καταστρέψει το Πάσχα. Όταν όμως ο Μαξ γνωρίζει την γλυκιά Έμι, αποφασίζει να βοηθήσει τους καινούργιους του φίλους, μαθαίνοντας τα μυστικά των κουνελιών του Πάσχα από τη σοφή κυρία Ερμιόνη. Όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να σώσουν το Πάσχα και στην πορεία ο Μαξ θα συνειδητοποιήσει που πραγματικά ανήκει.

Γερμανικής κατασκευής παιδική ταινία animation που βασίζεται σε ένα κλασικό γερμανικό παιδικό βιβλίο, των Albert Sixtus και Fritz Koch-Gotha, που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας, του ομαδικού πνεύματος, της πίστης και του θάρρους.

Τα πασχαλινά λαγουδάκια τα οποία όλο και περισσότερο κάνουν την εμφάνισή τους στην εγχώρια αγορά, έχουν τις ρίζες τους-όπως λέγεται-σε προχριστιανικές τευτονικές παραδόσεις, ως σύμβολα αφθονίας και γονιμότητας. Η χαριτωμένη εικόνα του χνουδωτού ζώου πέρασε και στα χριστιανικά έθιμα των Λουθηρανών της Γερμανίας και από κει σταδιακά σε όλη τη Χριστιανική Δύση, συνδεόμενη με την ανοιξιάτικη αναγέννηση που συνοδεύει το Πάσχα. Στην Ελλάδα το μόνο παρεμφερές δείγμα ήταν τα σοκολατένια λαγουδάκια που γεμίζουν τα ράφια  των ζαχαροπλαστείων το Πάσχα. Τώρα πια μέσα από τα παιδικά καρτούν η εικόνα του πασχαλινού λαγού έχει διαδοθεί περισσότερο, χωρίς ωστόσο να συνδέεται με κάποια θρησκευτική παράδοση.

Η συγκεκριμένη ταινία της Γερμανίδας Ούτε Φον Μίνχοφ ξεκίνησε την καριέρα της από το Φεστιβάλ Βερολίνου στο τμήμα Generation K-Plus, ενώ βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ Μονάχου και Ζυρίχης με το Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ταινίας και συνάντησε αρκετή επιτυχία στις Πασχαλινές Οθόνες της Κεντρικής Ευρώπης πέρυσι. Είναι καλοφτιαγμένη, έχει ρυθμό και ζωντάνια και κρατάει το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών. Χωρίς να έχει το ακριβό λούσο των αντίστοιχων ψηφιακών καρτούν του Χόλιγουντ, διαθέτει αρκετά υψηλά στάνταρ παραγωγής και ευφάνταστο σχέδιο που την κάνουν προσιτή σε ένα ευρύτερο παιδικό κοινό.

Διανομή: Weird Wave

Στις αίθουσες από την Κυριακή του Πάσχα 08.04.18