Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από 12 Απριλίου

 

 

 

Ούτε μια ούτε δύο! Οκτώ νέες ταινίες έρχονται στις αίθουσες να προστεθούν στις πέντε ταινίες των οποίων ουσιαστικά μόλις τώρα ξεκίνησε η προβολή, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας οι αίθουσες παραμένουν κλειστές ή υπολειτουργούν.

Υπάρχουν ταινίες για όλα τα γούστα: Από το κοινό των multiplex που θα χαρεί τον νέο Dwayne Johnson στο καθωσπρέπει κοινό (με πιάνο και Γαλλικά) που θα απολαύσει την θεαματική Υπόσχεση της Αυγής μέχρι το πιο σκληροπυρηνικό σινεφίλ κοινό που θα εκτιμήσει τις κινηματογραφικές κόντρες Λιβανέζων και Παλαιστίνιων στην Οσκαρική Προσβολή.

Πάμε να ρίξουμε μια σύντομη ματιά πριν επανέλθουμε αναλυτικά για τη «γούνα» του καθενός…

Η Υπόσχεση της Αυγής (La Promesse De L’Aube), Γαλλία- 2017 (* * *)

Διανομή: Feelgood Entertainment

Θεαματική υπερπαραγωγή α λα Γαλλικά με φοβερές ερμηνείες, που αποτέλεσε και την ταινία έναρξης στο πρόσφατο 19ο Γαλλόφωνο κινηματογραφικό Φεστιβάλ όπου και κέρδισε το Βραβείο κοινού. Ο Eric Barbier σκηνοθετεί την ταραχώδη ζωή του Ρομέν Γκαρί, ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Γαλλίας, με επίκεντρο την τρικυμιώδη σχέση με την πληθωρική, συντριπτική, παθιασμένη γυναίκα της ζωής του, που δεν ήταν άλλη από τη μητέρα του. Για κοινό με πιάνο και Γαλλικά, αν και ο αυτοβιογραφούμενος ήτο «άτακτη» φύση.

Η Προσβολή (L’ insulte), Γαλλία/Λίβανος κ.α. 2017 (* * * )

Διανομή: Seven Films

Διεθνής συμπαραγωγή με πεδίο δράσης τον σύγχρονο Λίβανο, διηγείται τη δικαστική διαμάχη ενός Λιβανέζου Χριστιανού με ένα Παλαιστίνιο μουσουλμάνο πρόσφυγα, μετά από ένα καυγά του δρόμου που ξέφυγε τελείως, αφού κανείς από τους δύο δεν υποχωρούσε. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καλογραμμένη ταινία που υπηρετείται από ένα φλογερό καστ και έφθασε στην 5άδα του ξενόγλωσσου Oscar.

 

 

 

Rampage: Το απόλυτο χάος, ΗΠΑ 2018 (* * ½)

Διανομή: Tanweer

Η νέα περιπέτεια φαντασίας με τον Dwayne-The Rock-Johnson να τελειοποιεί την κινηματογραφική του persona, συνδυασμό action hero και χιουμοριστικού αυτοτρολαρίσματος, σε μια οικολογικών αναζητήσεων εξωφρενική περιπέτεια που μπλέκει τα πάντα και τα κάνει π… όλα! Ένοχη απόλαυση και ψηφιακό υπερθέαμα.

Κυρία Χάιντ (Madame Hyde), Γαλλία 2017 (* * ½ )

Διανομή: Spentzos Films

Μοντέρνα φεμινιστική παραλλαγή του κλασσικού μύθου με μια πάντα άψογη Ιζαμπέλ Ιπέρ να οδηγεί μια ταινία που ακροβατεί-όχι πάντα με επιτυχία-μεταξύ κοινωνικού σχολίου, τρόμου και παρωδίας.

 

 

 

Γκαστόν ο γκαφατζής (Gaston Lagaffe), Γαλλία 2018 (* *)

Διανομή: Odeon

Πολύ φεύγα, πολύ ιδιόρρυθμη κωμωδία, βασισμένη σε ένα δημοφιλές κλασσικό Γαλλικό κόμικ. Μεγάλη, πανάκριβη για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα παραγωγή, και χιούμορ που δεν είναι βέβαιο ότι θα συλλάβει το Ελληνικό κοινό. Έχει το γούστο του πάντως! Θα προβληθεί και μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά.

Ο ήλιος του μεσονυχτίου (Midnight Sun), ΗΠΑ 2018 (* *)

Διανομή: Odeon

Νεανικό ρομαντικό δράμα με ηρωίδα 17χρονη πάσχουσα από το σπάνιο σύνδρομο XP που την εμποδίζει από το να κυκλοφορεί στο φως της μέρας, επί ποινή θανάτου. Το ρομάντζο της με τον ωραίο του σχολείου θα μουσκέψει πολλά κοριτσίστικα χαρτομάντηλα, σ αυτή τη μοντέρνα παραλλαγή του Love Story.

 

 

 

Συνωμοσία (Unlocked), Βρετανία 2017.

Διανομή: Spentzos Films

Δράση, κατασκοπία, διεθνής τρομοκρατία, βιολογικός πόλεμος και άλλα ευχάριστα συμβαίνουν σ αυτό το θρίλερ με ηρωίδα μια ανακρίτρια της CIA Που ανακαλύπτει μια συνωμοσία καταστροφής του Λονδίνου με βιολογικά όπλα. Μεγάλα ονόματα στο καστ (Νούμι Ραπάς, Ορλάντο Μπλουμ, Τζον Μάλκοβιτς, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Ντάγκλας), γερόλυκος ο σκηνοθέτης Μάικλ Άπτεντ, άγνωστο το αποτέλεσμα αφού δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή από την διανομέα. Γιατί; Εκείνοι μόνο ξέρουν.

Μεσόγειος, η Ελληνική Λίμνη, Ελλάδα 2018 

Διανομή: New Star 

Ντοκιμαντέρ από τον βετεράνο του είδους Κώστα Βάκκα με θέμα την ελληνική πνευματική κληρονομιά της Μεσογείου, τα ίχνη της οποίας βρίσκονται διάσπαρτα σε κάθε άκρη της.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς αυτού του 2μιση ωρών ντοκιμαντέρ «Όχημα πολιτισμού η Μεσόγειος, έγινε το κέντρο της πνευματικής ιστορίας. Εδώ όλες οι θρησκείες, οι επιστήμες και οι τέχνες μας γεννήθηκαν, αναμετρήθηκαν μεταξύ τους κι ωρίμασαν, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία. Η τεράστια εξάπλωση των αποικιών ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας  στη διάδοση του ελληνικού πνεύματος σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο».

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Λιβύη, Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία Ρουμανία και Ουκρανία.