Rampage – Rampage: Το απόλυτο χάος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018

Διάρκεια: 107 λεπτά

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας 

Σκηνοθεσία: Brad Payton 

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman, Jeffrey Dean Morgan, Jake Lacy, Joe Manganiello, Marley Shelton, P.J. Byrne, Demetrius Grosse, Jack Quaid. 

Υπόθεση: Ένας κάπως μονόχνοτος και εσωστρεφής επιστήμονας, ο πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε διευθύνει ένα κέντρο προστασίας της Άγριας Φύσης στην Καλιφόρνια. Αγαπημένος του Ντέιβις είναι ο πανέξυπνος αλμπίνος Γορίλας Τζορτζ τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Στην άλλη άκρη της Αμερικής όμως ένα παράνομο γενετικό πείραμα μιας μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας πάει στραβά με τα αποτελέσματά του να επηρεάζουν κατά τύχη κάποιες περιοχές μεταξύ των οποίων και το πάρκο του Τζορτζ, μεταμορφώνοντάς τον σε ένα τεράστιο οργισμένο θηρίο. Σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα τροποποιημένα θηρία που διασχίζουν τις ΗΠΑ καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους αλλά και ο ρόλος μιας γενετίστριας στην υπόθεση. Μ’ αυτήν αναγκάζεται να συμμαχήσει ο Ντέιβις για να φτιάξουν ένα αντίδοτο, προσπαθώντας να αποτρέψει την παγκόσμια καταστροφή, αλλά και να σώσει τον αγαπημένο του τριχωτό φίλο. 

Από τους σεισμούς και τα ρήγματα της Καλιφόρνια στους τερατώδεις μηχανισμούς γενετικής τροποποίησης και τους κινδύνους που εγκυμονούν όταν συνδυάζονται με την άκρατη επιδίωξη του κέρδους από ανεξέλεγκτες ιδιωτικές επιχειρήσεις, το δίδυμο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή επαναλαμβάνει πάνω κάτω επιτυχημένα τη χρυσή συνταγή της Sci-Fi περιπέτειας που τους απέφερε μισό δις δολάρια στο παγκόσμιο box office. Η νέα τους περιπέτεια βρίσκει τον Dwayne-The Rock-Johnson να τελειοποιεί την κινηματογραφική του persona, συνδυασμό action hero και χιουμοριστικού αυτοτρολαρίσματος, και τον Brad Payton να τελειοποιεί τη φόρμουλα περιπέτειας συνδυασμού εξωφρενικής καταστροφής και οικολογικών αναζητήσεων που μπλέκει ένα σκασμό σινεφίλ αναφορές και τα κάνει π… όλα!  Ένοχη απόλαυση και ψηφιακό υπερθέαμα το οποίο εμπλουτίζουν με την καρτουνίστικη παρουσία τους πολλοί τηλεοπτικοί αστέρες του Χόλιγουντ. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 12.04.18