Madame Hyde – Κυρία Χάιντ

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο – 2017

Διάρκεια: 95 λεπτά

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Μαύρη Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: Serge Bozon 

Πρωταγωνιστούν: Isabelle Huppert, Romain Duris, José Garcia, Adda Senani, Guillaume Verdier, Patricia Barzyk, Pierre Leon. 

Υπόθεση: Η κυρία Τζέκιλ είναι μια εσωστρεφής καθηγήτρια μαθηματικών σε ένα προβληματικό σχολείο των προαστείων. Μια νύχτα που βρέχει καταρρακτωδώς, καθώς πραγματοποιεί ένα πείραμα στο εργαστήριο της, ένας κεραυνός την χτυπάει και πέφτει αναίσθητη. Όταν συνέρχεται νιώθει εντελώς διαφορετική. Η εμφάνιση της κυρίας Χάιντ σύντομα θα επηρεάσει δραστικά τις μεθόδους διδασκαλίας (και όχι μόνο) της κυρίας Τζέκιλ!

 

Μοντέρνα παραλλαγή του κλασσικού μύθου με μια πάντα άψογη Ιζαμπέλ Ιπέρ (βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο πέρυσι) να επιβάλλεται ερμηνευτικά σε μια πολύχρωμη ανορθόδοξη ταινία που ακροβατεί, όχι πάντοτε επιτυχημένα, μεταξύ κοινωνικού σχολίου, τρόμου και παρωδίας. Σ αυτή τη χιουμοριστική διασκευή από τον Σερζ Μποζόν, ο Δόκτωρ Τζέκιλ μετατρέπεται σε Μαντάμ Τζεκίλ, μια καθηγήτρια Λυκείου που αποκτά μια δεύτερη υπερφυσική προσωπικότητα όταν την χτυπά κεραυνός. Κάπως αλλοπρόσαλλο και ακατάταχτο φιλμ, αποζημιώνει τον θεατή, πέρα από την μαγνητική παρουσία της Ιπέρ, και με τις χιουμοριστικές στιγμές του και την ανισόρροπη (με την καλή έννοια) ερμηνεία του Ρομέν Ντουρίς στο ρόλο ενός γκροτέσκου λυκειάρχη.  

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 12.04.18