Βραβεία Ίρις 2018 σε Live Streaming

 

Η τελετή, που και φέτος θα φιλοξενηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, αποτελεί για πολλούς το κορυφαίο εγχώριο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Για κάποιους άλλους (επίσης πολλούς) αποτελεί μια εκδήλωση αυτοαναφορική χωρίς ουσία και προοπτική όσο δεν αλλάζει η κατάσταση των πραγμάτων της ντόπιας κινηματογραφίας. Τέλος πάντων οι απόψεις διίστανται, η ουσία όμως είναι ότι γίνονται κάποια βήματα επισημοποίησης του Θεσμού όπως φέτος, που για πρώτη φορά η όλη διοργάνωση θα μεταδοθεί για όλους μέσω Live streaming από το site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο ακόλουθο link:  

http://www.sgt.gr/gre/SPG1032/?vid=0_pa8pmsjd

Το σύνολο (ή περίπου) της εγχώριας κινηματογραφικής κοινότητας αναμένεται να συγκεντρωθεί σ αυτή την εορταστική βραδιά, για να τιμήσει τις ταινίες της περασμένης χρονιάς και τους συντελεστές τους. Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, οικοδεσπότες της Τελετής, υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη λάμψη, ανατροπές, χιούμορ και πολλή μουσική από τον Σπύρο Γραμμένο και την μπάντα του.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές, θα είναι η βράβευση του ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτη Alexandre Desplat, για την προσφορά του στην 7η Τέχνη. Ο Alexandre Desplat, κέρδισε  πρόσφατα το δεύτερο του Όσκαρ, για τη μουσική της ταινίας «The Shape of Water».

Η ζωνταντή μετάδοση της Τελετής Απονομής των Βραβείων Ίρις 2018, θα ξεκινήσει το βράδι της Δευτέρας, 23 Απριλίου, στις 21:00, από το site της Στέγης.

Να υπενθυμίσουμε ότι βασικοί διεκδικητές των βραβείων φέτος είναι 3: Ο Γιος της Σοφίας της Ελίνας Ψύκου (περισσότερα εδώ) που οδηγεί την κούρσα με 13 υποψηφιότητες (χάνει μόνο σε μοντάζ και μουσική), ακολουθούμενος από τις 12 υποψηφιότητες για το Τελευταίο Σημείωμα του Παντελή Βούλγαρη και τις 11 Υποψηφιότητες της Πολυξένης της Δώρας Μασκλαβάνου. Με 3 υποψηφιότητες έρχεται η ακόμη απρόβλητη στις αίθουσες νέα ταινία του αγαπημένου Σταύρου Τσιώλη Γυναίκες που περάσατε από δω.

Ο Αϊ Γιώργης που γιορτάζει αύριο καλείται να διώξει τα θηρία της κακοδαιμονίας του Ελληνικού Κινηματογράφου και να φωτίσει τους ειδήμονες της Ακαδημίας να φροντίσουν επιτέλους για την αναβάθμισή της από κλειστό κλαμπ βραβεύσεων σε ουσιώδη στυλοβάτη της εγχώριας κινηματογραφίας. Καλή επιτυχία σε όλους!

Για περισσότερες πληροφορίες

www.hellenicfilmacademy.gr

www.facebook.com/greekfilmacademy

https://twitter.com/HellenicFilmAcd