Truth or Dare – Θάρρος ή Αλήθεια;

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018 

Διάρκεια: 100 λεπτά 

Είδος: Τρόμου 

Βαθμολογία: * ½ 

Σκηνοθεσία: Jeff Wadlow 

Πρωταγωνιστούν: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Sophia Taylor Ali, Nolan Gerard Funk, Landon Liboiron, Sam Lerner, Morgan Lindholm, Hayden Szeto, Brady Smith, Aurora Perrineau. 

Υπόθεση: Μια παρέα σχολιαρόπαιδων κατεβαίνει για σύντομες διακοπές (με τρέλα και αλκοόλ φυσικά) στο Μεξικό. Εκεί παρασύρονται ένα βράδι σε ένα φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» το οποίο ωστόσο αποδεικνύεται αιματηρό, όταν βρίσκονται να απειλούνται από μια θανάσιμη δύναμη που τους ακολουθεί και φροντίζει για την θεαματική τιμωρία όσων δεν αποφασίζουν να ακολουθήσουν τους κανόνες και να «τολμήσουν» ή να «πουν την αλήθεια»...

 

Η Blumhouse, η φημισμένη πλέον εταιρεία Low budget ταινιών τρόμου, που μας έχει δώσει μεταξύ άλλων και το Οσκαρικό Get Out, συνεργάζεται ξανά με τη Universal στην παραγωγή ενός ακόμη νεανικού μεταφυσικού θρίλερ, χαμηλού κόστους και εγγυημένης απόδοσης. Επειδή όμως δεν είναι κάθε μέρα του Get Out, μην περιμένετε πρωτοτυπίες και σπάσιμο των κανόνων και των ευκολιών του είδους από αυτό το γαϊτανάκι σαδιστικών φόνων και αντιδραστικών μηνυμάτων. Για άλλη μια φορά το κακό έρχεται από το εξωτικό Μεξικό του καθολικισμού και των ένοχων μυστικών. Για άλλη μια φορά η βασική μας ηρωίδα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο καθήκον και την επιθυμία (μαντέψτε τι επιλέγει τελικά) για άλλη μια φορά οι «αμαρτωλοί» είναι αυτοί που εξολοθρεύονται πρώτοι. Για άλλη μια φορά η τεχνολογία γίνεται όχημα διάδοσης του κακού. Για όνομα! Κρίμα τις κάποιες καλές σεναριακές ιδέες και τη σκηνοθετική γραμμή που κατά διαστήματα παρουσιάζει ίχνη από το σινεμά του Χούπερ και του Κρέιβεν. Το target group βέβαια δεν θα απασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες, αφού οι και πάλι ευφάνταστοι τρόποι εξολόθρευσης νεανικής σάρκας θα το κρατήσουν στο κάθισμα να καταναλώνει pop corn και αναψυκτικά.

Διανομή: UIP 

Στις αίθουσες από 03.05.18