Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στο Φεστιβάλ Καννών

 

Scary Stories to Tell in the Dark. Και μόνο σαν τίτλος προδιαθέτει για γνήσιες ανατριχίλες! Πόσο μάλλον όταν ξέρουμε ότι σ αυτές τις Ιστορίες έχει βάλει το χεράκι του (ή τη σφραγίδα του αν προτιμάτε) σαν συνσεναριογράφος και συμπαραγωγός, ο (από κάθε άποψη) τεράστιος δημιουργός του Crimson Peak και του πρόσφατου Οσκαρικού θριάμβου, The Shape of Water.

Το σχέδιο που υπάρχει στα χαρτιά εδώ και 5 χρόνια πήρε τελικά πρόσφατα το πράσινο φως για να αρχίσει γυρίσματα το καλοκαίρι, μετά το «γυάλισμα» του αρχικού σεναρίου του John August (σεναριογράφου μεγάλων επιτυχιών του Tim Burton όπως το Big Fish) και την ανάμιξη του Ντελ Τόρο στην παραγωγή, με προοπτική προβολής το 2019.

Οι τρομακτικές ιστορίες είναι μια διάσημη (ή και περιβόητη) συλλογή παιδικών εικονογραφημένων ιστοριών που έγραψε το 1981 ο Alvin Schwartz και που αν και απευθύνονται σε παιδιά, θεωρήθηκαν πολύ τρομακτικές τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την εικονογράφησή τους από τον Stephen Gammell.  Η τεράστια επιτυχία τους έφερε ακόμη δύο συλλογές μέχρι το 1991. Στο στοιχείο του λοιπόν ο Ντελ Τόρο αλλά και ο βραβευμένος Νορβηγός δημιουργός των Trollhunters André Øvredal που ανέλαβε τη σκηνοθεσία.

Τόσο ο Del Toro όσο και ο Øvredal βρέθηκαν στις Κάννες για να προωθήσουν την ταινία τους. Εμείς ανυπομονούμε να δούμε τις ανατριχιαστικές περιπέτειες μιας παρέας παιδιών που είναι έτοιμα να φθάσουν στα άκρα για να λύσουν το μυστήριο των ξαφνικών και μακάβιρων θανάτων που συμβαίνουν στη μικρή τους πόλη και να την προστατέψουν από το Κακό.

Η καλλιτεχνική σφραγίδα του Μεξικανού άρχοντα του μακάβριου είναι εγγύηση για το αιματοβαμμένο αποτέλεσμα. Παιδικές ιστορίες είπατε;