Blockers – Κοκομπλόκο

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018 

Διάρκεια: 102 λεπτά 

Είδος: Κωμωδία 

Βαθμολογία: * ½ 

Σκηνοθεσία: Kay Cannon 

Πρωταγωνιστούν: Leslie Mann, John Cena, Ike Barinholtz, Gina Gershon, Kathryn Newton, Graham Phillips, June Diane Raphael, Gideon Adlon, Gary Cole, Ramona Young, Geraldine Viswanathan. 

Υπόθεση: Η Λίσα, ο Μίτσελ και ο Χάντερ γνωρίζονται από τότε που οι κόρες τους συναντήθηκαν στο…νηπιαγωγείο. Τα χρόνια έχουν περάσει, οι δρόμοι τους έχουν χωρίσει και οι κόρες τους είναι έτοιμες για τον περιβόητο χορό αποφοίτησης. Όταν όμως, κατά λάθος, διαβάζουν κάποια μηνύματα που ανταλλάσσουν οι μικρές μεταξύ τους και στα οποία δηλώνουν την πρόθεσή τους να γίνουν γυναίκες αυτή τη βραδιά, οι τρεις υπερπροστατευτικοί γονείς παθαίνουν κοκομπλόκο και τις παίρνουν στο κατόπι για να προλάβουν το…κακό.

Το οποίο κακό στα μάτια των κατά τα λοιπά φιλελεύθερων γονιών είναι το χάσιμο της παρθενίας και η ανταλλαγή σωματικών υγρών με…πεινασμένους μαντραχαλάδες της τάξης τους. Το αιώνιο θέμα του prom night που ταλανίζει τις αμερικάνικες οθόνες είτε με τη μορφή horror ή με τη μορφή κωμωδίας, εδώ συντίθεται σε μια κωμωδία που κατά διαστήματα φθάνει τόσο ακραίες μορφές χυδαιότητας που προκαλεί horror.

Η υποτιθέμενη σεξουαλική απελευθέρωση που πραγματεύεται «ανάμεσα στις γραμμές» η ταινία δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια για μια κατά βάθος συντηρητική μικροαστική ηθογραφία της τακτοποιημένης Αμερικής των προαστείων. Τρεις γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους σε βαθμό που χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης γίνονται ρεντίκολο της κοινωνίας στην προσπάθειά τους να αποφύγουν το αναπόφευκτο.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Κέι Κάνον, σεναριογράφου της επιτυχημένης σειράς ταινιών Pitch Perfect και του τηλεοπτικού 30 Rock, διαθέτει καλό ρυθμό, τρεις ερμηνευτές που «γυαλίζει το μάτι τους» με καλό κωμικό timing και μερικά αστεία gags ανάμεσα σε έναν ωκεανό χυδαίων σωματικών αστείων που στοχεύουν στο χοντρό καλαμπούρι. Το αν βρίσκουν το στόχο τους είναι θέμα προσωπικού γούστου. Ιδιαίτερη μνεία στον Τζον Σένα, τον διάσημο πρωταθλητή της πυγμαχίας που ζήλεψε τη δόξα του The Rock και επεκτάθηκε σε κινηματογραφική καριέρα κωμικού (μάλλον με επιτυχία).

Στις ΗΠΑ πάντως η ταινία άρεσε σε κοινό και κριτική και «περπάτησε» εισπρακτικά. Η μπάλα λοιπόν είναι στο κοινό… 

Διανομή: UIP 

Στις αίθουσες από 10.05.18