Deadpool 2

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2018 

Διάρκεια: 119 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια Κόμικ 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: David Leitch 

Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Zazie Beetz, Brianna Hildebrand, Bill Skarsgård, Eddie Marsan, Leslie Uggams, Terry Crews, T.J.Miller, Lewis Tan, Rob Delaney, Alan Tudyk, Julian Dennison, Jack Kesy, Shioli Kutsuna, Hayley Sales, Karan Soni, με τον Brad Pitt και με τη φωνή του Stefan Kapicic ως Colossus.  

Υπόθεση: Ο Ουέιντ Ουίλσον, ο μεταλλαγμένος και παραμορφωμένος μισθοφόρος που κυκλοφορεί με το παρατσούκλι Deadpool και θερίζει κακούς για την πλάκα του επιστρέφει με καλό σκοπό. Να παντρευτεί, να νοικοκυρευτεί να κάνει οικογένεια. Οι συνθήκες όμως τον κάνουν να αναβάλλει τα σχέδιά του αφού θα πρέπει να υπερασπίσει ένα τρελαμένο μεταλλαγμένο αγοράκι από τα νύχια του Κέιμπλ που ήρθε από το μέλλον δίκην Εξολοθρευτή για να το σκοτώσει. Στο πλευρό του βρωμόστομου ήρωά μας αυτή τη φορά βρίσκονται η Ντόμινο που η υπερφυσική της δύναμη δεν είναι παρά η τύχη βουνό που τη διακρίνει, ο Ζάιτγκαιστ, ο Σάτερσταρ και άλλοι υπερήρωες με ξεχωριστό τον τεράστιο Κολοσσό, τον μεταλλαγμένο πνευματικό αδελφό και προστάτη του Deadpool. 

 

Και πάλι το σαρκαστικό αυτοαναφορικό χιούμορ ανακατεύεται με την πιο ακραία κόμικ βία σ αυτή τη δεύτερη κινηματογραφική έξοδο του πιο adult ήρωα της Marvel. Αυτή τη φορά όμως δεν υπάρχουν καλλιτεχνικές εκπλήξεις αφού οι παραγωγοί (με πρώτον και καλύτερο τον ωραίο σταρ της ταινίας Ράιαν Ρέινολντς) προτίμησαν απλά να μεγεθύνουν το budget και να μην ξεφύγουν από την πρωτοτυπία της συνταγής της προπέρσινης ταινίας του Τιμ Μίλερ, ο οποίος προφανώς και αποχώρησε λόγω δημιουργικών διαφορών αφού δεν τον ενδιέφερε το «μια από τα ίδια». Στη θέση του σκηνοθέτη αυτή τη φορά ο δημιουργός του John Wick Ντέιβιντ Λιτς η παρουσία του οποίου εγγυάται κορυφαία δουλειά στα stunts και τα εφέ αλλά και επιφανειακή σχεδόν καρτουνίστικη προσέγγιση της ίντριγκας. Ας είναι όμως κι έτσι. Το βέβηλο παράλληλο σύμπαν του Deadpool σε λίγο θα φαίνεται κινηματογραφική όαση σε σχέση με τα όλο και πιο ομογενοποιημένα προιόντα της Disney/Marvel που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια (βλέπε αγορά). Και τα συνεχή κλεισίματα του ματιού στο σινεφίλ κοινό αλλά και οι χιουμοριστικές αναφορές στην ίδια τη φύση του κινηματογραφικού προϊόντος θα φαίνονται βαριά κουλτούρα σε σχέση με αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, όσο θα θεριεύει το μονοπώλιο των εικόνων στις παρυφές του Λος Άντζελες.

Συναρπαστικό, πνευματώδες, ακραίο το Deadpool 2 παραμένει ένα διασκεδαστικό pop product έστω και κατώτερο από το πρώτο Deadpool. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 17.05.18