L’Embarras du Choix – Εσύ διαλέγεις

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο - 2017 

Διάρκεια: 95 λεπτά 

Είδος: Κωμωδία 

Βαθμολογία: * *   

Σκηνοθεσία: Eric Lavaine 

Πρωταγωνιστούν: Alexandra Lamy, Arnaud Ducret, Jamie Bamber, Anne Marivin, Sabrina Ouazani, Lionnel Astier, Jérôme Commandeur, Arnaud Henriet. 

Υπόθεση: Η Ζιλιέτ έχει ένα πρόβλημα: Έχει πατήσει τα 40 και μια απόφαση είναι ανίκανη να πάρει για οτιδήποτε! Τις επιλογές της τις καθορίζουν ο εστιάτορας πατέρας της και οι δύο καλύτερες φίλες της. Μέχρι που γνωρίζει τυχαία δύο γοητευτικούς άνδρες και αυτή την φορά θα πρέπει μόνη της να επιλέξει ποιος είναι αυτός που αγαπάει πραγματικά.

Μέχρι να το κάνει, ο Ερίκ Λαβαίν, σκηνοθέτης του (πολύ καλύτερου) Μαμά Γύρισα (και πάλι με την ίδια πρωταγωνίστρια) μας βγάζει το λάδι μεταξύ φωτεινών σαλονιών διαφημιστικής αισθητικής όπου οι τρεις φίλες αναλύουν την ασημαντότητα της ύπαρξής τους αλλά και γοητευτικών Σκωτσέζικων τοπίων, γεμάτων με Πύργους και φαρμακόγλωσσες Σκωτσέζες πεθερές ευγενούς καταγωγής.

Στο Χόλιγουντ θα έβγαινε μια πιο εμπνευσμένη κομεντί με το ίδιο υλικό και θα ερμηνευόταν από μια Τζούλια Ρόμπερτς. Πριν 20 χρόνια…Το να προσπαθείς σήμερα να εκσυγχρονίσεις το μπουλβάρ με χολιγουντιανά τρικ μήπως χτυπήσεις το νεανικό κοινό είναι σαν να μαθαίνεις καινούργια κόλπα σε γέρικο σκύλο. Όσο φωτεινό και λαμπερό και καλοφτιαγμένο να είναι το πακέτο, το περιεχόμενο είναι πλέον ένας αναχρονισμός. Ποιας γυναίκας η ευτυχία σήμερα, τουλάχιστον στο δυτικό ημισφαίριο, εξαρτάται από το αν θα της περάσει δαχτυλίδι ο άντρας ο σωστός, ο κιμπάρης, με όλα του τα προσόντα;

Όσο για την ψηλή και αρκετά ταλαντούχα πρωταγωνίστρια, πρώην κυρία Ζαν Ντιζαρντέν και δημοφιλή Persona στη Γαλλία, καλή είναι αλλά Τζούλια Ρόμπερτς δεν θα γίνει (σ αυτή τη ζωή).

Η ταινία έκανε μια συμπαθή αλλά σύντομη καριέρα στα Γαλλικά ταμεία.

Περνάς ευχάριστα (και πας παρακάτω). 

Διανομή: Spentzos Film 

Στις αίθουσες από 17.05.18