FeCHA η γιορτή του Ισπανόφωνου κινηματογράφου επιστρέφει για τρίτη χρονιά

Η μεγάλη γιορτή του Ισπανόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει για 3η χρονιά! Για μια ολόκληρη εβδομάδα (31.05-06.06) η κινηματογραφική Αθήνα θα ταξιδέψει σε εικόνες από την αγαπημένη Ισπανία, την ακόμη πιο αγαπημένη Αργεντινή και τις άλλες υπέροχες Ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό που ξεκίνησε δειλά σαν μια εναλλακτική εβδομάδα προβολής ισπανόφωνων ταινιών εκτός κυκλωμάτων και διανομής μοιάζει να καθιερώνεται ως θεσμός, με δύναμη την αγάπη και την υποστήριξη του κοινού.  Για 3η φορά λοιπόν το αθηναϊκό κινηματογραφικό  καλοκαίρι θα ξεκινήσει μιλώντας Ισπανικά.

Αυτή τη φορά το Φεστιβάλ μετακινείται λίγο πιο βόρεια, στο εξαιρετικό ΕΛΛΗΝΙΣ CINEMAX των Αμπελοκήπων, όπου θα αναμείνει τους όλο και περισσότερους φίλους του ισπανόφωνου σινεμά. Η τεράστια επιτυχία του Contratiempo, ταινίας έναρξης του περυσινού φεστιβάλ που με ελληνικό τίτλο «Αόρατος Επισκέπτης» σάρωσε πέρυσι τις θερινές οθόνες, είναι η καλύτερη απόδειξη. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο σκηνοθέτης του Contratiempo Οριόλ Πάουλο θα «είναι παρών» και φέτος στο πρόγραμμα ως σεναριογράφος του θρίλερ «Η Απαγωγή».  

 

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει την Πέμπτη 31 Μαϊου με την πανελλήνια πρεμιέρα της ισπανικής ταινίας «Το Μυστικό της Πεταλούδας» από τον μαέστρο των θρίλερ, Ντάνιελ Καλπαρσόρο (Ποιος Κλέβει Ποιόν;) με τον Ραούλ Αρέβαλο, τον πρωταγωνιστή από το υπερεπιτυχημένο Μικρό Νησί. Αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει στον κινηματογράφο cocktail party με Sol Beer και Havana Club.

 

Το Μυστικό της Πεταλούδας / El Aviso

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Καλπαρσόρο- Ισπανία- 2018, 92’

Υπόθεση: 2008: Ένας άντρας πυροβολείται σε μια -φαινομενικά- τυχαία πράξη βίας. Αλλά ήταν όντως τυχαία; Όσο το θύμα βρίσκεται σε κώμα ο Χον, ο καλύτερός του φίλος και ιδιοφυΐα στα μαθηματικά, αρχίζει και διερευνά την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι έχουν γίνει αρκετοί φόνοι στο ίδιο σημείο εδώ και πολλά χρόνια και ακολουθούν μια μαθηματική ακολουθία. 2018: Ο 10χρονος Νίκο δέχεται ένα ανώνυμο γράμμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο Νίκο θα είναι να αποκρυπτογραφήσει ο Χον την μαθηματική ακολουθία.

 

Ως ταινία λήξης την Τετάρτη 6 Ιουνίου επιλέχθηκε η νέα αργεντίνικη ταινία δράσης «Μαύρο Χιόνι», στην οποία οι δύο διασημότεροι Αργεντίνοι σταρ, ο Ρικάρντο Νταρίν και ο Λεονάρντο Σμπαράλια, θα βρεθούν αντιμέτωποι.

 

Μαύρο Χιόνι / Nieve Negra

Σκηνοθεσία: Μαρτίν Οδάρα- Αργεντινή/Ισπανία- 2017, 91’

Υπόθεση: Ο Σαλβαδόρ (Ρικάρντο Νταρίν) ζει απομονωμένος στην Παταγονία, έχοντας κατηγορηθεί για τη δολοφονία του αδερφού του, όταν ήταν έφηβοι. Ο αδερφός του, Μάρκο (Λεονάρντο Σμπαράλια), και η νύφη του, Λάουρα, θα έρθουν να τον βρουν με σκοπό να τον πείσουν να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι στο οποίο ζει. Αυτή η συνάντηση θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες και μυστικά από το παρελθόν.

Επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ είναι ο βραβευμένος με Goya σκηνοθέτης Φέλιξ Βισκαρέτ, ο οποίος θα παρουσιάσει την ταινία «Οι Μάσκες της Αβάνας», βασισμένη στα best-seller με τον Επιθεωρητή Κόντε του Κουβανού συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα (κυκλοφορούν στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη).

 

Οι Μάσκες της Αβάνας / Máscaras

Σκηνοθεσία: Φέλιξ Βισκαρέτ – Κούβα/Ισπανία-2016, 90’

Υπόθεση: Αβάνα, Κούβα: ανακαλύπτεται το πτώμα ενός δολοφονημένου ομοφυλόφιλου. Διαπιστώνεται ότι είναι γιος διπλωμάτη και βετεράνου της Επανάστασης. Ο Επιθεωρητής Μάριο Κόντε θα αναγκαστεί να ταξιδέψει σε έναν μυστικό κόσμο όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται κι, όταν πέσουν οι μάσκες, μια έκπληξη τον περιμένει.

Από τις φετινές ταινίες του Φεστιβάλ θα παρελάσουν, μεταξύ άλλων, η μούσα του Αλμοδόβαρ, Ρόσι ντε Πάλμα, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Ναταλία Ορέιρο, η Σεσίλια Ροθ (Όλα για τη Μητέρα μου) και ο Ρον Πέρλμαν (Hellboy, Η Πεντάμορφη και το Τέρας) σε ταινίες πρώτης προβολής στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Ο πάντα εντυπωσιακός Ρον Πέρλμαν (Hellboy, Η Πεντάμορφη και το Τέρας) πρωταγωνιστεί στο Σέρχιο και Σεργκέι, μια διεθνή συμπαραγωγή σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο Κουβανό σκηνοθέτη Ερνέστο Νταράνας. Μια κωμωδία με θέμα την φιλία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πως σώθηκε ένας Ρώσος κοσμοναύτης από την Coca-Cola.

 

Σέρχιο & Σεργκέι / Sergio & Serguéi

Σκηνοθεσία: Ερνέστο Νταράνας - Κούβα/Ισπανία/ΗΠΑ-2017, 93’

Υπόθεση: Κούβα, 1991: Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έχει βυθίσει την Κούβα σε οικονομική κρίση. Ο Σέρχιο, ένας καθηγητής Μαρξιστικής φιλοσοφίας και λάτρης του ραδιοφώνου, θα επικοινωνήσει ένα βράδυ τυχαία με τον Σεργκέι, έναν Ρώσο κοσμοναύτη που έχει εγκλωβιστεί στον διαστημικό σταθμό Μιρ και δεν μπορεί να επιστρέψει λόγω της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης. Όταν ένας μετεωρίτης θα προκαλέσει ζημιά στο Μιρ, ο Σεργκέι θα ζητήσει βοήθεια από τον Σέρχιο. Με την βοήθεια ενός αμερικανού φίλου, ο οποίος έχει γνωστούς στη ΝΑΣΑ, ο Σέρχιο θα καταστρώσει ένα σχέδιο να σώσει τον Σεργκέι. Αλλά ο Σέρχιο δεν γνωρίζει ότι οι κινήσεις του παρακολουθούνται…

 

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος εγκαινιάζεται η προ-φεστιβαλική δράση «cortoFeCHA», σε συνεργασία με το Hellenic American College, όπου θα παρουσιαστούν ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα. Μετρό: Πανεπιστήμιο) στις 29 Μαΐου στις 19.00.

Ας ταξιδέψουμε και αυτή τη χρονιά παρέα με τον κινηματογράφο της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής!

INFO

FeCHA – Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2018

31 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2018

Θερινός Κινηματογράφος Ελληνίς Cinemax*

(Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι) Τηλ:210 6464009

Πάρκινγκ: Φθιώτιδος 6-8 (50 μ. δεξιά του κιν/φου)

Ώρες ταμείου: 19.30 - 23.30- Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

*Σε περίπτωση βροχής οι προβολές θα πραγματοποιούνται στον χειμερινό κινηματογράφο Νιρβάνα Cinemax (Λ. Αλεξάνδρας 192, ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι) σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το Ελληνίς Cinemax.

Τιμές εισιτηρίων:

Προβολής: 8 ευρώ

Μειωμένο(Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες) 6 ευρώ

Εισιτήρια τριών προβολών: Κανονικό 20 ευρώ / Μειωμένο 15 ευρώ

Εισιτήρια πέντε προβολών: Κανονικό 30 ευρώ / Μειωμένο 25 ευρώ

Εισιτήριο Διαρκείας: 50 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση για τα απλά εισιτήρια προβολής: http://cinemax.gr/index.php

*Τα μειωμένα εισιτήρια, τα εισιτήρια τριών προβολών, πέντε προβολών και διαρκείας διατίθενται μόνο από το ταμείο του Ελληνίς Cinemax και ώρες 19.30 – 23.30

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA διοργανώνεται από την MOOviereel με την συνεργασία του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθήνας και των ακόλουθων Πρεσβειών και Προξενείων: Πρεσβεία της Ισπανίας, Πρεσβεία της Αργεντινής, Πρεσβεία του Μεξικού, Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ρώμη, Προξενείο Κολομβίας στην Αθήνα, Πρεσβεία του Περού, Πρεσβεία της Χιλής, Πρεσβεία τς Κούβας, Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του Προξενείου του Εκουαδόρ.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα: https://fecha.gr/programma-2018/

Περισσότερες πληροφορίες: www.fecha.gr 

Fb Event: https://www.facebook.com/events/2057062764507911/ 

  Η Ρόσι Ντε Πάλμα στο Κηδεία είνια θα περάσει...