Tully – Tully: Τα παιδιά είναι ευτυχία;

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2018 

Διάρκεια: 95 λεπτά 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Jason Reitman 

Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass, Ron Livingston, Elaine Tan, Marceline Hugot, Asher Miles Fallica, Lia Farkland, Gameela Wright. 

Υπόθεση: Η Μάρλο (Σαρλίζ Θερόν), εργαζόμενη γυναίκα, παντρεμένη με δυο παιδιά εκ των οποίων το δεύτερο, ένα 6χρονο αγόρι, ελαφρά προβληματικό, μένει ξανά έγκυος. Όσο πλησιάζει ο καιρός της γέννας τα πράγματα δυσκολεύουν και έτσι δέχεται,  με μισή καρδιά, το δώρο του ευκατάστατου αδελφού της (Μαρκ Ντουπλάς) που δεν είναι άλλο από την πρόσληψη μιας νεαρής κοπέλας, της Τάλι, εξειδικευμένης σε υπηρεσίες «νυχτερινής νταντάς». Η Τάλι (Μακένζι Ντέιβις) είναι μια όμορφη, ανεξάρτητη φοιτήτρια, μακριά από την εικόνα μιας συνηθισμένης νταντάς αλλά αποδεικνύεται πολύτιμη για τη Μάρλο που όχι μόνο βρίσκει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί αλλά αλλάζει εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Το δημιουργικό δίδυμο πίσω από το βραβευμένο με Oscar Juno και το Young Adult συνεργάζεται ξανά με την μοναδική Σαρλίζ Θέρον, μεταφέροντας στην οθόνη ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό σενάριο της Ντιάμπλο Κόντι που διαχειρίζεται με ρεαλισμό τη δύσκολη εμπειρία της γέννας και της επιλόχειας κατάθλιψης που πολλές φορές τη συνοδεύει.

 

Καμία σύγχρονη γυναίκα δεν θα έλεγε όχι στη βοήθεια που θα της πρόσφερε μια μοντέρνα Μέρι Πόπινς και η Ντιάμπλο Κόντι συλλαμβάνει με χιούμορ και διορατικότητα την γυναικεία ψυχολογία λίγο πριν και αμέσως μετά τον τοκετό. Η σκηνοθεσία του Τζέισον Ράιτμαν κρατάει το ρυθμό και τις ισορροπίες ανάμεσα στο δράμα και το χιούμορ, με ιδανικά όργανα τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών. Από τη μια η Σαρλίζ Θέρον επενδύει το ρόλο της Μάρλο με άπειρα περιττά κιλά (σαν άλλος Ντε Νίρο στο Οργισμένο Είδωλο) και με ένα συνδυασμό βουβής απελπισίας και προσπάθειας για αξιοπρέπεια, παραδίδοντας ένα απόλυτα ρεαλιστικό πορτραίτο της σύγχρονης 40άρας. Αντίθετα, στο ρόλο της Τάλι η αεικίνητη και με λαμπερό βλέμμα Μακένζι Ντέιβις κινείται σαν χαρακτήρας στα όρια του μαγικού ρεαλισμού και έρχεται να συμπληρώσει με έντονα θετική ενέργεια την αρνητικά φορτισμένη εικόνα της λεχώνας. Σαν φτιαγμένες η μια για την άλλη, μοιράζονται το 24ωρο, την οικογένεια και τις υποχρεώσεις και ανακαλύπτουν τις κρυμμένες δυνάμεις τους, ξεκρεμώντας εν τω μεταξύ και κάποιους «σκελετούς» από το ντουλάπι. Γύρω τους άντρες και παιδιά φτιάχνουν ένα γλυκό, προστατευτικό κύκλο που ναι μεν έχει τις απαιτήσεις του αλλά τελικά είναι και το αλάτι της ζωής. Λίγο συντηρητικό και προβλέψιμο ακούγεται αυτό τελικά σαν το επίτευγμα ενός απόλυτα βαρετού γάμου για τον οποίο η Τάλι επιχαίρει την Μάρλο σε κάποια σκηνή της ταινίας. 

Μιας ταινίας που στηρίζεται σε ερμηνείες αξιώσεων και διαθέτει την απόλυτη επιτομή του καλογραμμένου Χολιγουντιανού σεναρίου που μάλλον θα απασχολήσει την Ακαδημία του χρόνου… Και ναι! Τα παιδιά είναι ευτυχία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία! 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 31.05.18