Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και οι Takim στο Ηρώδειο

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη! Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με τα 30 και πλέον χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι, με τις άπειρες συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες, αλλά και ξένους δημιουργούς, η ερμηνεύτρια που έχει ταξιδέψει την μουσική της χώρας της κυριολεκτικά στις πέντε Ηπείρους, πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε ιστορικά θέατρα και φεστιβάλ, έρχεται σε λίγες μέρες να τραγουδήσει κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Η Ελευθερία που έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ σταθμούς για το Ελληνικό τραγούδι έχει μια σταθερή σχέση με την παράδοση, το ρεμπέτικο και το Σμυρνέικο τραγούδι, από το ξεκίνημα της καριέρας της με την Οπισθοδρομική Κομπανία και πάντα συμπεριλαμβάνει την παράδοση στον ήχο και το ρεπερτόριο των ζωντανών της εμφανίσεων. Από την άλλη, το μοναδικό της ηχόχρωμα της επιτρέπει να ερμηνεύει μοναδικά και τραγούδια δυτικότροπα – άλλωστε η φωνή της έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης.

Οι ΤΑΚΙΜ θεωρούνται σήμερα το σημαντικότερο σχήμα που ταξιδεύει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο ήχος τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως η αναβίωση του ήχου των παλιών πόλεων όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά. Επί σκηνής, δημιουργούν ένα ταξίδι στο χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας!

Η συνάντηση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και των ΤΑΚΙΜ είναι αδιαμφισβήτητα ένα μουσικό γεγονός! Μετά το τραγούδι «Την ίδια στιγμή να ζούμε», το οποίο ενορχηστρώνουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο οι ΤΑΚΙΜ και το οποίο έχει ήδη κερδίσει το κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και οι ΤΑΚΙΜ έρχονται στο Ηρώδειο “Την ίδια στιγμή” για μία μοναδική συναυλία, σε σύμπραξη με την εξαιρετική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA). Η MOYSA δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015, ως μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε συναφείς τομείς, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής. Αρχιμουσικός της MOYSA είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Τα σημαντικά της τραγούδια, από τα ρεμπέτικα και τους αρμένικους λυγμούς του Ara Dinkjian που ερμήνευσε μοναδικά η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ως και τις jazz και pop στιγμές της μουσικής της διαδρομής, θα διασκευαστούν από τους ΤΑΚΙΜ, αλλά και τον Νίκο Πλατύρραχο, ο οποίος θα διευθύνει την MOYSA.

Οι ΤΑΚΙΜ είναι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – κλαρίνο, Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι, Θωμάς Κωνσταντίνου - ούτι, λαγούτο, Γιώργος Μαρινάκης – βιολί, Κώστας Μερετάκης – κρουστά, Γιάννης Πλαγιαννάκος – μπάσο. Mαζί τους ο Μιχάλης Κλαπάκης στα κρουστά.

Στο πιάνο ο Γιάννης Κυριμκυρίδης.

ΙΝΦΟ

Concept και επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λήδα Ρουμάνη, Θωμάς Κωνσταντίνου.

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας – Γιώργος Λιανός – Απόστολος Κουδέρης

Φωτισμοί: Τάσος Γλυκός

Οργάνωση παραγωγής: Έλλη Ρουμπέν / Artway - ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού,  Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων από 12,00€ ως 50,00€.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει!

Γενικές Πληροφορίες:

T. 210 9282900 | Κρατήσεις Εισιτηρίων: 210 3272000 και

http://greekfestival.gr/gr/events/view/eleutheria-arvanitaki-takim-2018

 

 

Παρακάτω ξαναθυμόμαστε το τραγούδι της Ελευθερίας με τους Takim  με το υπέροχο επίσημο video clip του