Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Avant Premiere & Καλοκαιρινές Εξορμήσεις

 

Με την πολυαναμενόμενη επιστροφή της πιο απίθανης οικογένειας του σινεμά ολοκληρώνεται το «Kids Love Cinema», η καθιερωμένη ζώνη προβολών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ανανεώνοντας το ραντεβού με μικρούς και μεγάλους θεατές για το φθινόπωρο.

Ναι, είναι γεγονός: οι Απίθανοι 2 έρχονται ξανά με νέες περιπέτειες, στην πιο απολαυστική avant premiere του καλοκαιριού που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στο Ολύμπιον, στις 18:00, σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment.

Το sequel των Απίθανων, που έρχεται 14 χρόνια μετά την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Μπραντ Μπερντ, θα προβληθεί μεταγλωττισμένο, με τις φωνές των Θανάση Κουρλαμπά, Σοφίας Παναηλίδου, Νικίτα Γεωρβασάκη Ηλιοπούλου, Γιάννη Χασιώτη, Γιώτας Μηλίτση, κ.ά.

Την Τετάρτη 13/6 λοιπόν στην αίθουσα Ολύμπιον. Προσέλευση: 17:30, Έναρξη: 18:00.

Eίσοδος ελεύθερη (με προσκλήσεις που διανέμονται μέσω διαγωνισμών).

 

Με επιτυχία όμως συνεχίζονται και οι φετινές περιφερειακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, κάνοντας στάση αυτό το καλοκαίρι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, καθώς και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Περισσότερα από 45 ελληνικά ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο φετινό ταξίδι που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχισθεί μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου, σε συνεργασία με κινηματογραφικές λέσχες και τοπικούς φορείς. Σε αυτή την ξεχωριστή κινηματογραφική περιπλάνηση που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και μέρη όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα, όπως είναι τα καταστήματα κράτησης και τα ιδρύματα αγωγής.

Μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών εκδηλώσεων σε Αγρίνιο, Αίγιο, Αμοργό, Γρεβενά, Ηράκλειο, Νάξο, Νέα Ερυθραία, Ξάνθη, Πετρούπολη, Ρέθυμνο, Τρίπολη και Φλώρινα, οι προβολές συνεχίζονται σε Άνδρο (16, 19, 23, 26, 30/6 και 12/8, Δημοτικό Θέατρο Άνδρου), Ιτέα (20-24/6, Κιν/φος Μαρίνας Ιτέας), και Χανιά (Ιούνιος, Κιν/φος Αττικόν). 

Επίσης, σειρά για το καλοκαίρι έχουν οι εξής προορισμοί: Άρτα (19-20/7, Δημοτικός Θερινός Κιν/φος «Ορφέας»), Κως (13-15/6, Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο), Μυτιλήνη (20 και 28-31 Αυγούστου, Δημοτικό Θέατρο), Σάμος (20 και 28-31/8, Κιν/φος Ολυμπία), και Χίος (15, 19, 20/6, θερινός κινηματογράφος Σινέ Κήπος).

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στις 5,12 και 26/7 (Λέσχη Κυπριακής Κοινότητας ΝΝΟ) και θα φέρει το Ελληνικό καλοκαίρι μέσα στον Αυστραλέζικο χειμώνα.

Ο κινηματογράφος είναι μια εμπειρία ικανή να ενώσει όλους, έτσι κατά τη θερινή περίοδο θα πραγματοποιηθούν και προβολές στα ακόλουθα καταστήματα κράτησης: Αγίας Χανίων, Άμφισσας, Βόλου, Νέων Αυλώνα, Θεσσαλονίκης (Διαβατά), Ιωαννίνων, Κομοτηνής και Πατρών.