Incredibles 2 – Οι Απίθανοι 2

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018

Διάρκεια: 118 λεπτά

Βαθμολογία: * * * * 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Brad Bird

Aκούγονται οι: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Huck Milner, Catherine Keener, Eli Fucile, Bob Odenkirk, Samuel L. Jackson, Michael Bird, Sophia Bush, Phil LaMarr, Isabella Rossellini, Adam Gates, Jonathan Banks και ο Brad Bird ως Edna Mode.           ‘

Στα Ελληνικά με τις φωνές των Θανάση Κουρλαμπά, Σοφίας Παναηλίδου, Νικίτα Γεωρβασάκη Ηλιοπούλου, Γιάννη Χασιώτη, Γιώτας Μηλίτση, Γιάννη Στεφόπουλου.

Υπόθεση: Καθώς η δράση των υπερηρώων έχει απαγορευθεί και η οικογένεια Παρ έχει περάσει στη ρουτίνα της καθημερινότητας, η μαμά της οικογένειας Έλεν/Ελαστίνα δέχεται την πρόταση ενός ζάπλουτου επιχειρηματία και της αδελφής του να ηγηθεί μιας καμπάνιας για να επιστρέψουν οι Σούπερ Ήρωες στη δράση. Και αφού η μαμά λείπει στη δουλειά, ο Μπομπ/Κύριος Απίθανος, μαζί με την Βάιολετ, τον Ντας και το μωρό Τζακ-Τζακ, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την καθημερινή, «φυσιολογική» ζωή στο σπίτι, ενώ οι άγνωστες τεράστιες υπερδυνάμεις του αξιολάτρευτου μπέμπη σιγά σιγά αποκαλύπτονται. Η αποστολή ανατρέπεται όταν εμφανίζεται ο Screenslaver, ένας νέος κακός με ένα σατανικό σχέδιο καταστροφής. Η οικογένεια Παρ όμως δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση, ειδικά με τον Ψύχτρα στο πλευρό της. Αφού είναι όλοι τόσο…Απίθανοι.

 

14 χρόνια μετά την εμφάνιση των Απίθανων που σάρωσαν ταμεία, Oscar και τις καρδιές της ανθρωπότητας, ο Μπραντ Μπερντ επιστρέφει με όρεξη στο ήδη pop classic δημιούργημά του και μας παρασύρει ξανά, μέσα από μια καλογραμμένη ιστορία που ανακατεύει χιούμορ, πολιτικό σχόλιο και σπιντάτη δράση, στο σύμπαν των Απίθανων Παρ και της μοναδικής Εντνα Μοντ (όλα τα λεφτά και πάλι). Η ταινία ξεκινάει ακριβώς εκεί που τελείωσε η προηγούμενη, σαν να μην πέρασε μια μέρα, με τον Υπονομευτή να απειλεί την Πόλη και τους Απίθανους να αναγκάζονται να επανέλθουν στη δράση και να χάσουν την κάλυψή τους. Όλα θα ήταν ίδια και απαράλλαχτα, αν η μεγάλη ανάπτυξη από το 2004 μέχρι σήμερα τόσο της τεχνολογίας όσο και των ταινιών με υπερήρωες δεν έκαναν αισθητή την εμφάνισή τους τόσο στην οπτική τελειοποίηση των ήδη από την πρώτη ταινία εξαιρετικά ευφάνταστων σκηνικών όσο και στη σεναριακή παρουσίαση της Ιστορίας. Στην εποχή της νέας γυναικείας χειραφέτησης στο χώρο  του θεάματος, πρωταγωνιστής γίνεται η Γυναίκα: Αυτή φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, αυτή είναι και το μυαλό πίσω από τις εφευρέσεις και την ανάπτυξη. Οι Απίθανοι 2, μπορεί να είναι μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση, ωστόσο προχωράνε αποφασιστικά τον θεσμό της οικογένειας προς ένα νέο universal εκσυγχρονισμένο μοντέλο που θα ενθουσιάσει το ευρύτατο κοινό στο οποίο απευθύνεται.

 

Το οποίο κοινό έχει κάθε λόγο για να λατρέψει κι αυτό το αναμενόμενο εδώ και χρόνια sequel. Χιούμορ, σαρκαστικά σχόλια για την τρέχουσα κατάσταση της ανθρωπότητας, πολιτική αλληγορία και φυσικά ένα απαράμιλλο οπτικό, ηχητικό και μουσικό design που χαίρεσαι να βλέπεις και να ακούς. Αν ήταν και κάπως πιο μαζεμένη η διάρκεια για να αποφεύγονται κάποιες αφηγηματικές κοιλίτσες τότε θα μιλούσαμε για ένα από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για το επόμενο Animation Oscar. And that is the truth Daahlings!      

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 14.06.18

 

Και εδώ το μεταγλωττισμένο trailer 

 

Αξίζει τον κόπο να μιλήσουμε και για το «Bao», το μικρό κομψοτέχνημα της Domee Shi που προβάλλεται πριν τους Απίθανους 2.

Μια μεσήλικας Κινέζα μαμά που υποφέρει στο άδειο της σπίτι μετά την αναχώρηση των παιδιών της, αποκτά μια δεύτερη, μαγική ευκαιρία στη μητρότητα όταν ένα ντάμπλινγκ ζωντανεύει ως χαρούμενο, γελαστό αγοράκι.  Η μαμά καλωσορίζει με μεγάλη χαρά τη νέα προσθήκη στη ζωή της, αλλά όταν ο Ντάμπλινγκ αρχίζει να μεγαλώνει ραγδαία, εκείνη πρέπει να δεχτεί τη γλυκόπικρη αλήθεια ότι τίποτα δεν μένει μικρό και χαριτωμένο για πάντα. Ένα αλληγορικό διαμαντάκι που διερευνά τους δεσμούς μεταξύ γονιού και παιδιού και πως αυτοί γίνονται αλυσίδες, μέσα από το πρίσμα μιας Κινέζας μετανάστη στον Καναδά.

 

Η σκηνοθέτιδα Domee Shi ξεκίνησε την καριέρα της το 2011 στην Pixar ως μαθητευόμενη και προσλήφθηκε ταχύτατα ως story artist στο «Inside Out» («Τα Μυαλά που Κουβαλάς»). Εργάστηκε επίσης στο «The Good Dinosaur» («Ο Καλόσαυρος»), στους «Incredibles 2» («Απίθανοι 2») και στο προσεχές «Toy Story 4». Όταν το 2015 πρότεινε κάποιες ιδέες για μικρού μήκους ταινίες κατάφερε να πάρει την έγκριση για την παραγωγή του «Bao». Η Domee Shi γεννήθηκε στην Κίνα, μεγάλωσε στον Καναδά και ζει στην Καλιφόρνια. Η τεράστια αγάπη της για το κινούμενο σχέδιο μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αγάπη της για τις γάτες. Ίσως και να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα της εταιρείας. Έχει τα φόντα όπως φαίνεται.