Momo – Μαμά από το πουθενά

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο - 2017 

Διάρκεια: 86 λεπτά 

Είδος: Κωμωδία 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Vincent Lobelle, Sébastien Thiery 

Πρωταγωνιστούν: Christian Clavier, Catherine Frot, Sébastien Thiery, Pascale Arbillot, Hervé Pierre, Claudine Vincent. 

Υπόθεση: Στο Σούπερ Μάρκετ. Ο κύριος και η κυρία Πριού δέχονται την «επίθεση» κάποιου άγνωστου νεαρού που βγάζοντας άναρθρες κραυγές τους…βουτάει το καρότσι με τα ψώνια. Όταν ταραγμένοι επιστρέφουν σπίτι, ανακαλύπτουν έκπληκτοι ότι αυτός ο νεαρός που μαθαίνουν ότι λέγεται Πατρίκ, έχει μπουκάρει στο σπίτι τους (με τα ψώνια) και δηλώνει παιδί τους! Τους λέει μάλιστα ότι γύρισε για να τους γνωρίσει τη σύζυγό του. Οι Πριού όμως δεν έκαναν ποτέ παιδιά και πάνε να τρελαθούν, αν και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι ο Πάτρικ είναι πράγματι ο γιος τους… Τι να συμβαίνει άραγε; Είναι ο Πάτρικ εκτός από κωφάλαλος και μυθομανής; Μήπως οι Πριού ξεχνούν ότι έχουν παιδί; Ότι και να συμβαίνει, έχει ενεργοποιήσει το κοιμισμένο μητρικό ένστικτο της κυρίας Πριού που μοιάζει να απέκτησε τον γιο που πάντα ήθελε…

 

Το κλασσικό Γαλλικό μπουλβάρ συναντά την μοντέρνα κωμωδία παραλόγου σε μια καλοστημένη κωμική παράνοια που δίνει την ευκαιρία στον σύγχρονο σούπερσταρ της Γαλλοφωνίας, τον 66χρονο Κριστιάν Κλαβιέ του «Θεέ μου τι σου κάναμε» να κεντήσει ένα χαρακτήρα μεσοαστού (κάτι που γνωρίζει καλά) και ο οποίος, χάνοντας τον κόσμο κάτω από τα πόδια του, γλιστράει σταδιακά προς την παράνοια, πάντα με σπαρταριστό τρόπο. Αντίπαλο δέος η πάντοτε επαρκής Κατρίν Φρο, η υπέροχη πρωταγωνίστρια της Μαργκερίτ, που ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στην κωμωδία και την υστερία στα όρια του δράματος. Απέναντί τους το κινούμενο παράλογο του Πατρίκ τον οποίο υποδύεται με επιτυχία ο ίδιος ο συγγραφέας του ο Σεμπαστιέν Τιερί, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Η ταινία συνάντησε αρκετά μεγάλη επιτυχία στο Γαλλικό Box Office όχι όμως τόση που να δικαιολογεί την φήμη του θεατρικού έργου στο οποίο βασίζεται και στο οποίο θριάμβευσε για αρκετές σεζόν στο Παρίσι ο τεράστιος Φρανσουά Μπερλεάν. Γελάς αλλά δεν το λες και κωμωδία της χρονιάς. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 14.06.18