Garde alternée – Που θα κοιμηθείς απόψε;

Παραγωγή: Γαλλία - 2017 

Διάρκεια: 104 λεπτά 

Είδος: Κωμωδία 

Βαθμολογία: * ½ 

Σκηνοθεσία: Alexandra Leclère 

Πρωταγωνιστούν: Didier Bourdon, Valérie Bonneton, Isabelle Carré, Hélène Vincent, Laurent Stocker, Michel Vuillermoz, Jackie Berroyer. 

Υπόθεση: Η Σαντρίν, παντρεμένη με τον Ζαν εδώ και δεκαπέντε χρόνια και μητέρα δύο παιδιών, ανακαλύπτει ότι ο άνδρας της έχει ερωμένη όταν βρίσκει τα μηνύματά της στο κινητό του. Αφού ξεπερνάει το αρχικό σοκ, της έρχεται μια φοβερή ιδέα: αποφασίζει να συναντήσει την αντίζηλό της την βιβλιοπώλη Βιρζινί, για να της προτείνει μία ιδιαίτερη συμφωνία: να μοιραστούν τον Ζαν, ζώντας μαζί του κάθε εβδομάδα εκ περιτροπής. Οι δύο γυναίκες δίνουν τα χέρια και επιβάλλουν στον άπιστο αυτή την από κοινού εναλλασσόμενη «κηδεμονία» ως τον ιδανικό τρόπο για να συνεχίσουν τη ζωή τους.  Αυτό το τύπου «Πασάς στα Γιάννενα» όμως όνειρο κάθε άνδρα τελικά αποδεικνύεται εφιάλτης για τον Ζαν. 

Η Αλεξάντρα Λεκλέρ, γνώριμη στο ελληνικό κοινό από κωμωδίες τύπου «Γαλλικές κομεντί  για τα θερινά», όπως το «Όλοι οι Καλοί Χωράνε», μεγάλο σουξέ του 2015, επανέρχεται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, με μια από τα ίδια σε κάπως ενναλακτική συσκευασία. Μπουλβάρ παραλλαγές στην νέα μικροαστική ηθική, ανώδυνες κατά βάθος και με μια επίφαση μοντερνισμού που επιχειρεί να απομακρύνει το φιλμ από την κλασική συνταγή. Είναι βέβαια πολύ τυχερή όσον αφορά το casting αφού στο ρόλο της Σαντρίν, διαθέτει την πληθωρική Βαλερί Μπονετόν, μια κωμική δύναμη της φύσης που παραμερίζει ερμηνευτικά τους λοιπούς δημοφιλείς στο Γαλλόφωνο κόσμο πρωταγωνιστές. Είναι πάντως απορίας άξιο πως σφάζονται στα πόδια του μπουλούκου Ντιντιέ Μπουρντόν γυναίκες αλλά και άνδρες! Διότι η ταινία δεν αφήνει απέξω ούτε το gay κοινό, προσφέροντάς του μια παράλληλη gay υποπλοκή φουλ στα στερεότυπα φυσικά και τους αστεϊσμούς. Pour passer le temps που λεν και οι Γάλλοι. Για να περνάει η ώρα. 

Διανομή: Rosebud.21 με τη συνεργασία της Seven Films 

Στις αίθουσες από 14.06.18