Summer Nostos Festival 2018

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) μας καλωσόρισε και φέτος για 4ο κατά σειρά καλοκαίρι στη μεγάλη γιορτή του, σε μια γιορτή ανοιχτή για όλη την πόλη και για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της. Μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival (SNFestival), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής, για μία μόνο εβδομάδα το χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε για όλο τον κόσμο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το SNFestival κλείνει μέσα του την ιδέα του νόστου, της αστείρευτης επιθυμίας για επιστροφή σε καθετί οικείο, σε συναισθήματα και παραστάσεις που μας έχουν διαμορφώσει και νοσταλγούμε. Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και φιλόξενο, με πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνύπαρξη όλων χωρίς αποκλεισμούς και καλωσορίζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί.

Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες του SNFestival, το ΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του Κέντρου σε μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες και άλλα πολλά. Επιστροφή λοιπόν σε ό,τι αγαπάμε και σε αυτά που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά πιο δυνατά! 

Η υλοποίηση του SNFestival πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Κυριακή με πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσα τους με τον διάσημο Βραζιλιάνο τραγουδοποιό Seu Jorge να παρουσιάζει το Life Aquatic, διασκευές τραγουδιών του David Bowie στα Πορτογαλικά όπως ακούστηκαν στην ομώνυμη ταινία του Wes Anderson.

 Στέρεο Νόβα

Την Δευτέρα συνεχίστηκε με μια συγκλονιστική μουσική παράσταση στην Αίθουσα της ΕΛΣ. Το πειραματικό έργο Drone Mass του Johan Johansson που γράφτηκε το 2015, μια λειτουργία για φωνές, κουαρτέτο εγχόρδων και ηλεκτρονικούς ήχους, παρουσιάστηκε in memoriam του πρόωρα χαμένου συνθέτη και καθήλωσε το κοινό με την αμεσότητα, την πρωτοτυπία και την έντασή του. Αμέσως μετά στο Ξέφωτο, πήραν τη σκυτάλη ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα, στην πρώτη και μοναδική κοινή τους εμφάνιση ως Στέρεο Νόβα εδώ και 20 χρόνια. Η νοσταλγία τυλίχτηκε με ηλεκτρονικούς ήχους σε ένα light show  σκηνοθετημένο από τον Νίκο Πατρελάκη που προκάλεσε ανατριχίλες στους χιλιάδες πιστούς φανς. Εδώ γράφτηκε μουσική ιστορία!

Για την Τρίτη το μενού διαθέτει έναν θρυλικό John Cale που έρχεται με παλιά και νέα τραγούδια, από τους Velvet Underground μέχρι το Songs for Drella, να θυμίσει τι σημαίνει rock star, τι σημαίνει ροκ πρωτοπορία.

Ακολουθούν πολλές εκδηλώσεις όπως η συναυλία των Onirama την Πέμπτη, η συναυλία της Lianne La Havas την Παρασκευή και βέβαια το κλείσιμο του Φεστιβάλ με ένα μεγάλο πάρτι με οικοδέσποινα την «απόλυτη» Άννα Βίσση που θα τραγουδήσει τις μεγάλες της επιτυχίες (και είναι άπειρες) στο Ξέφωτο του Κέντρου.

Για όλες όμως τις εκδηλώσεις και το καθημερινό πρόγραμμα αναλυτικά στοιχεία θα βρείτε στο https://www.snfestival.org/el/snfestival/


INFO

Summer Nostos Festival 2018

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

www.snfcc.org