The Brits are coming – SOS Έρχονται οι Βρετανοί

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία - 2017 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

Είδος: Κωμική Περιπέτεια 

Βαθμολογία: Ο (μηδέν) 

Σκηνοθεσία: James Haslam 

Πρωταγωνιστούν: Uma Thurman, Tim Roth, Alice Eve, Parker Posey, Sofía Vergara, Maggie Q, Crispin Glover, Stephen Fry, Ashley Williams και η Melissa Sue Anderson. 

Υπόθεση: Ένα ζευγάρι Βρετανών απατεώνων πολυτελείας καταφεύγει από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μανία μιας γκάγκστερ που εξαπάτησαν και τους καταδιώκει με φονικές διαθέσεις. Εκεί βρίσκουν μια παλιά γνώριμη από την οποία επιχειρούν να κλέψουν μεγάλης αξίας κοσμήματα με απρόβλεπτες συνέπειες. 

SOS! Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ακριβέστερο πρόθεμα στον Ελληνικό τίτλο της ταινίας. Όντως ο πιο ακριβής ελληνικός τίτλος ταινίας των τελευταίων ετών. Διότι μετά από τέτοιο κινηματογραφικό ναυάγιο το μόνο που μπορούν να κάνουν οι θεατές είναι να τρέξουν να σωθούν! Όσο για τους διάσημους και επώνυμους πρωταγωνιστές του θα έπρεπε να χρηματοδοτήσουν την απόσυρσή του για να αποφύγουν τον διασυρμό. Προφανώς θεώρησαν ότι μια περιορισμένη προβολή της ταινίας, τρία χρόνια αφότου γυρίστηκε, δεν θα έκανε και πάταγο. Αλλοίμονο όμως! Το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Δεν είναι μόνο το σενάριο που δεν έχει ειρμό, οι χαρακτήρες που έχουν το βάθος της κάθε υποτιθέμενης έξυπνης ατάκας που ξεστομίζουν άτεχνα ή οι καταστάσεις που πασάρουν το γελοίο για αστείο, είναι πάνω από όλα η παντελής έλλειψη σκηνοθετικής οπτικής, ρυθμού και τεχνικής και η αδυναμία καθοδήγησης του καστ που καταλήγει να αυτοπαρωδείται βαριεστημένα που οδηγούν το σύνολο σε μια πανάκριβη ωδή στον Εντ Γουντ τον υποτιθέμενο χειρότερο auteur όλων των εποχών. Πράγματι αυτή η ταινία του κυρίου Όκλι, την οποία υπογράφει με το επώνυμο του ζάπλουτου πατριού του, επιχειρηματία Τζίμι Χάσλαμ, θα μπορούσε να συγκριθεί με τα απείρου κάλλους δημιουργήματα του Γουντ αλλά και με πιο σύγχρονες cult δημιουργίες όπως το περιβόητο φιλμ του ήρωα του πρόσφατου Disaster Artist. Μόνο που εδώ μιλάμε για Disaster σκέτο. Και βέβαια καμία σχέση με την υποτιθέμενη έμπνευση των δημιουργών από το κλασικό Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα.

 Ναι είναι η Ούμα! 

Μια αγνώριστη Ούμα Θέρμαν, ένας Τιμ Ροθ σε μόνιμο λήθαργο κι ένας Στίβεν Φράι που βαριέται απροκάλυπτα, εκτίθενται ανεπανόρθωτα ως απατεώνες της κακιάς ώρας σε μια ταινία που στις ΗΠΑ λανσαρίστηκε επίσης πρόσφατα με τον τίτλο The Con is On. Όντως, το κόλπο μπήκε μπροστά.

Κυρίες και κύριοι, η χειρότερη ταινία της φετινής σεζόν είναι γεγονός!   

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 12.07.18