Charming – Ο Μαγεμένος Πρίγκηπας

Παραγωγή: Καναδάς/ΗΠΑ – 2018

Διάρκεια: 90 λεπτά

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Ross Venokur

Με τις φωνές των: Demi Lovato, Wilmer Valderrama, Sia, Nia Vardalos, Ashley Tisdale, Avril Lavigne, G.E.M. και  John Cleese.

Στα Ελληνικά ακούγονται οι: ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΦΙΛΙΑΔΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΚΑΛΚΩΤΟΥ, ΒΑΣΙΑ ΛΑΚΟΥΜΕΝΤΑ , ΦΩΤΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ , ΤΖΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Υπόθεση: Όταν γεννήθηκε ο πρίγκηπας Φίλιπ μια κακιά μάγισσα τον καταράστηκε να μαγεύει με το βλέμμα του όλα τα κορίτσια χωρίς να μπορεί να βρει την αληθινή αγάπη, καταδικασμένος να πεθάνει μόλις ενηλικιωθεί. Χιονάτη, Σταχτοπούτα και Ωραία Κοιμωμένη είναι και οι τρεις τρελές και παλαβές μαζί του όμως εκείνος πρέπει να ξεχάσει αυτά που ήξερε και να ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι για να λύσει τα μάγια. Θα το επιχειρήσει με τη βοήθεια της ατίθασης νεαρής κλέφτρας Λεονόρ που δεν  μοιάζει να υποκύπτει στη μαγική γοητεία του.

 Προβληματίζεται ο Πρίγκηψ !

Χαριτωμένο παραμύθι στο πνεύμα του Σρεκ με πολλές ανατροπές και ευχάριστα Pop τραγούδια, θα μπορούσε να είναι μια σπαρταριστή σάτιρα του ανδροκρατούμενου κόσμου των μεσαιωνικών μύθων και μέχρι ένα σημείο το καταφέρνει. Τα κλισέ όμως είναι ανίκητα και από τη μέση και πέρα παρακολουθούμε μια αντεστραμμένη παραλλαγή της δικής μας Βουγιουκλάκειας Αρχόντισσας και του Αλήτη που θα καταλήξει φυσικά στο απαραίτητο happy end. Το κοινό του Σρεκ (αλλά και του Brave) θα ικανοποιηθεί αρκετά από αυτή την εκτός συστήματος Disney αλλά όμορφα και πλούσια σχεδιασμένη παραγωγή που θα μπορούσε με λίγη παραπάνω σεναριακή επιμέλεια να είχε κάνει τη διαφορά.

Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά, εκτός φυσικά από τα (αρκετά) pop τραγούδια της.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 26.07.18