Duck Duck Goose – Μια πάπια μα ποια πάπια

Παραγωγή: Κίνα/ΗΠΑ – 2018

Διάρκεια: 91 λεπτά

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Christopher Jenkins

Με τις φωνές των: Jim Gaffigan, Zendaya, Lance Lim, Carl Reiner, Stephen Fry, Craig Ferguson, Jennifer Grey.

Στα Ελληνικά ακούγονται οι: ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΟΥΡΓΟΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΤΑ ΜΗΛΙΤΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΦΗΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΡΤΑ.

Υπόθεση: Ο Πενγκ είναι ένας νεαρός χήνος, εργένης, φιγουρατζής και λιγάκι ανεύθυνος. Μάταια το σμήνος του προσπαθεί να τον συνετίσει να πάψει τα επικίνδυνα ακροβατικά και τις φιγούρες και να προετοιμασθεί για την ετήσια μετανάστευση. Οι φιγούρες του όμως γίνονται αιτία να ξεκοπούν και να χαθούν από το κοπάδι τους δύο νεογέννητα παπάκια η δυναμική Τσι και ο μικρότερος αδελφός της Τσάο. Τα καημένα ζητούν τη βοήθεια του άχρηστου Πενγκ για να επιστρέψουν αλλά εκείνος αρνείται και πάει να τα εγκαταλείψει αλλά τραυματίζεται στη φτερούγα και αναγκάζεται να μείνει πίσω. Τι να κάνει λοιπόν, αποφασίζει να τα συνοδεύσει. Η περιπέτεια που θα ζήσουν οι τρεις τους θα τον μεταμορφώσει σε «άλλο χήνο». Μέσα από τα εμπόδια και δυσκολίες που θα βρουν στο δρόμο τους, ο Πενγκ θα αποδειχθεί τελικά η καλύτερη πατρική φιγούρα που θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα δύο ορφανά παπάκια!

 

Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον παραγωγό του Surf’s Up και του Home Κρίστοφερ Τζένκινς πάνω σε μια δική του ιστορία με πολλά διδάγματα, κινέζικη φιλοσοφία και μπόλικη θετική ενέργεια. Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες του φιλμ ξεκινούν ένα ταξίδι που θα τους αποκαλύψει τη σοφία που κρύβεται στις μικρές λεπτομέρειες της ζωής αλλά και τις κρυμμένες βαθιά δυνάμεις τους που θα τους κάνουν να επιβιώσουν σε ένα σχεδόν εχθρικό περιβάλλον. Μια πολύ προσεγμένα σχεδιασμένη και οπτικά συναρπαστική ιστορία για την οικογένεια (με την ευρύτερη έννοια) που απευθύνεται στα μικρότερα κυρίως παιδιά, γεμάτη χρώμα, χιούμορ και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Ένα ουσιαστικά κινέζικο animation που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις δίπλα στα αντίστοιχα χολιγουντιανά αδελφάκια του έστω κι αν είναι ηλικιακά περιορισμένο το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Η ταινία θα προβάλλεται αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 23.08.18