Mission Impossible-Fallout – Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2018 

Διάρκεια: 147 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Christopher McQuarrie 

Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Wes Bentley, Frederick Schmidt, Alec Baldwin, Liang Yang, Kristoffer Joner. 

Υπόθεση: Μια αποστολή του Ίθαν Χαντ και της μυστικής ομάδας IMF πάει στραβά και το γνωστό τιμ πρέπει τώρα να βιαστεί για να προλάβει τις συνέπειες. Διεθνείς συμμορίες με άψογη κοινωνική κάλυψη, παγκόσμιες μυστικές οργανώσεις αναρχικών και ένας μυστηριώδης θεωρητικός της καταστροφής όλοι γίνονται εμπόδιο στο δρόμο του Ίθαν Χαντ προς την ανακάλυψη μιας κλεμμένης ποσότητας πλουτωνίου. Αλλά κολλάει σε κάτι τέτοια ο Ίθαν Κρουζ συγγνώμη ο Τομ Χαντ ήθελα να πω… 

Ο Ίθαν Χαντ έχει πλέον γίνει το άλλο μισό του Τομ Κρουζ μετά από 6 ταινίες όπου υποδύθηκε τον απόλυτο μυστικό πράκτορα. 5 και 1 ταινίες, μαζί με αυτή την τελευταία και πιο πληθωρική, όπου ο διάσημος σούπερσταρ εκτελεί μόνος (ή σχεδόν) όλα τα επικίνδυνα και θεαματικά stunts. Σε αυτή την τελευταία ταινία της σειράς που σκηνοθετεί ο Κρίστοφερ Μακουάρι (ο πρώτος σκηνοθέτης που σκηνοθετεί ξανά ταινία της σειράς, μετά το «Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος» το 2015) παλιοί και νέοι γνώριμοι ανακατεύονται σε μια πολύπλοκη και συνεχώς ανατρεπόμενη μέχρι ιλίγγου ίντριγκα που δίνει την ευκαιρία στον Τομ να «κάνει τα τρελά» του.

Ιλιγγιώδεις καταδιώξεις με μοτοσυκλέτα στους δρόμους του Παρισιού, πτώσεις από αεροπλάνα και ελικόπτερα στα όρη στα άγρια βουνά, ξέφρενα ανθρωποκυνηγητά σε ταράτσες του Λονδίνου (και ένας σπασμένος αστράγαλος στην πορεία) χορταίνουν το θεατή με θέαμα χωρίς να του αφήνουν φυσικά καμία εναλλακτική χρονική περίοδο για να σκεφτεί τι ακριβώς είναι αυτό που παρακολουθεί, ποιοι είναι οι καλοί, ποιοι οι κακοί, ποιοι οι άσχημοι και τι σημασία έχουν όλα αυτά τελικά μπροστά στο ένα και μοναδικό διομισάωρο θέαμα του Ίθαν Χαντ να σώζει την ανθρωπότητα (ξανά).

Όλο το φιλμ είναι δομημένο πάνω στον Κρουζ και τις δεξιοτεχνικές ικανότητές του με αποτέλεσμα το υπόλοιπο καστ να διακοσμεί απλώς το κάδρο, με πρώτο και καλύτερο τον- υποαπασχολούμενο εδώ- ωραίο Χένρι Κάβιλ στο ρόλο ενός ανταγωνιστικού πράκτορα της CIA. Αυτή όμως που ξεχωρίζει και κλέβει άνετα την παράσταση από όλους είναι η Βανέσα Κίρμπι στο ρόλο της επικίνδυνης και διπρόσωπης κληρονόμου, ένα ρόλο που η βραβευμένη τηλεοπτική σταρ του The Crown έχει στο τσεπάκι της.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, όμως πάντα επανέρχεται όλο και πιο μεγάλο όλο και πιο εντυπωσιακό. Μέχρι να γκώσουμε πια από την υπερβολική δόση βίας και καταστροφολογίας. Μέχρι τότε το κοινό καλείται να χορτάσει θέαμα μέχρι σκασμού και το box office να είναι καλά. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 30.08.18