ΕΚΟΜΕ: Νέα συνεργασία με την UNESCO και το Δίκτυο GAPMIL

 O Πάνος Κουάνης κατά την ομιλία του στο συνέδριο της GAPMIL

Tο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Α.Ε (ΕΚΟΜΕ) προχωρά, όπως φαίνεται, ακάθεκτο. Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για τα σχέδια που εγκρίθηκαν στα πλαίσια προσέλκυσης επενδύσεων με τη μορφή Cash rebates, ήδη ανακοινώθηκε η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με την UNESCO και το Δίκτυο GAPMIL (Global Alliance for Partnerships in Media and Information Literacy).

Την νέα συνεργασία ανακοίνωσαν προχθές Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, στη Λιθουανία κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου της UNESCO για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Α.Ε, Πάνος Κουάνης, ο Alton Grizzle από τη Διεύθυνση Πληροφορίας και Επικοινωνίας της UNESCO και η Carolyn Wilson, Πρόεδρος της Συμμαχίας GAPMIL.

 Από το συνέδριο της GAPMIL  στο Κάουνας της Λιθουανίας

Άμεσος στόχος αυτής της νέας συνεργασίας, είναι η ίδρυση στο ΕΚΟΜΕ, του Ευρωμεσογειακού Παραρτήματος του δικτύου της GAPMIL (Euro-Mediterranean Subchapter στη Νότια Ευρώπη). Η Συμμαχία GAPMIL είναι η διακρατική συμμαχία της UNESCO για την προώθηση των ζητημάτων Παιδείας στα Μέσα και την Πληροφορία ως βασικής δεξιότητας όλων των πολιτών τον 21ο αιώνα. Στο πλαίσιο της δράσης της προβλέπει την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών με φορείς από το χώρο της εκπαίδευσης των οπτικοακουστικών Μέσων και της δημιουργικής βιομηχανίας στη Νότια Ευρώπη, ενώ αριθμεί πλέον 600 μέλη από 110 χώρες.

Όπως επισήμανε o Πάνος Κουάνης, «η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του φορέα για την Εκπαίδευση, και τοποθετεί το ΕΚΟΜΕ στο διεθνή χάρτη των εξελίξεων για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία με πρωταγωνιστικό ρόλο στα Ευρωμεσογειακά δρώμενα».  Ο Alton Grizzle εκ μέρους της UNESCO, χαιρέτισε τη συνεργασία αυτή τονίζοντας τη σημασία της δημιουργίας περιφερειακών γραφείων για την προωθηση της Παιδείας στα Μέσα και την Πληροφορία και του παγκόσμιου δικτύου της GAPMIL. Τέλος, η Carolyn Wilson υπογράμμισε τις προοπτικές της νέας συνεργασίας τονίζοντας τη «δυναμική παρουσία και τεχνογνωσία του ΕΚΟΜΕ στον οπτικοακουστικό τομέα στην Ελλάδα».

ΙΝΦΟ

Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουαστικών Μέσων και Επικοινωνίας -ΕΚΟΜΕ Α.Ε.

Αλεξάνδρου Πάντου και Φραγκούδη 11, Καλλιθέα,

Τηλ: +30 214 4022 503  / Email: [email protected]

Ειρήνη Ανδριοπούλου, Υπεύθυνη Προγράμματος Εκπαίδευσης, ΕΚΟΜΕ Α.Ε., Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΚΟΜΕ Α.Ε. Alton Grizzle ,Διεύθυνση Πληροφορίας και Επικοινωνίας,UNESCO , Carolyn Wilson, Πρόεδρος της Συμμαχίας GAPMIL.