Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖυμαρικά - Ρύζι

Παπαρδέλες αλά πουτανέσκα
Σισιλιάνικη κλασική γεύση...


Υλικά για 4 μερίδες

500
γρ. παπαρδέλες

2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ζάρια

1 π.κρ. λευκό κρασί

20 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. κάππαρη

2 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο

3 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά και σοτάρετε ελαφρώς το σκόρδο μαζί με τις αντσούγιες. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ελαφρώς προσθέστε τη ντομάτα. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη μαζί με την πιπεριά τσίλι. Χαμηλώστε τη φωτιά, αλατοπιπερώστε και αφήστε να βράσει για 4-5 λεπτά.

2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία. Στραγγίστε καλά χωρίς να τα κρυώσετε και προσθέστε τα στη σάλτσα. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.


Hints & Tips

Κλασική και πολύ δημοφιλής συνταγή της Σικελίας.

Εναλλακτικά αντικαταστήστε τις παπαρδέλες με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

Προαιρετικά πασπαλίστε με παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5