Ralph Breaks the Internet – Ραλφ εναντίον Ίντερνετ

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018

Διάρκεια: 112 λεπτά

Βαθμολογία: * * * ½ 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Phil Johnston, Rich Moore

Με τις φωνές των: John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot, Taraji P. Henson, Jack McBrayer, Jane Lynch, Alan Tudyk, Alfred Molina, Ed O'Neill.

Στα Ελληνικά ακούγονται οι: Βασίλης Αξιώτης, Δανάη Σκιάδη, Σοφία Τσάκα, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Όθων Μεταξάς, Ιφιγένεια Στάικου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Μήλιος

Υπόθεση: Όταν το μηχάνημα του Sugar Rush παθαίνει βλάβη, ο καταστροφέας Ραλφ και η σκανταλιάρα φίλη του δεσποινίς Βανέλοπη αποφασίζουν να ταξιδέψουν μέσα από το wi-fi router του καταστήματος στον άγνωστο κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας τη μυθική χώρα του ebay για να βρουν το ανταλλακτικό που χρειάζεται το βιντεοπαιχνίδι της Βανέλοπη. Στην περιπέτειά τους αυτή θα βρουν συνοδοιπόρους στην οδηγό αγώνων Σανκ, στο επιχειρηματικό μυαλό της Ναι, στον κύριο Ξέρει-Από-Όλα αλλά και στις πριγκίπισσες της Disney που θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τους δύο αταίριαστους φίλους να βρουν τον δρόμο τους.

 

Ο κόσμος του ίντερνετ αποκτά το δικό του animation παραμύθι και η Disney ένα νέο εμπνευσμένο franchise αλλά και μια καινούργια «πριγκίπισσα» στο πρόσωπο της χαριτωμένης κουκλίτσας Βανέλοπη που είναι μεν μικρή στο μάτι αλλά…θηρίο ανάμεσα στους νέους χαρακτήρες του Studio. Όπως καλοκάγαθο θηρίο είναι και ο σωματώδης και ολίγον μπουνταλάς Ραλφ που έχει ήδη κατακτήσει το παιδικό κοινό από το 2012 και την πρώτη του περιπέτεια (που έφθασε και στις οσκαρικές υποψηφιότητες).

Η ταινία των Τζόνστον και Μουρ εικονογραφεί με αστείρευτη έμπνευση τον ψηφιακό κόσμο, μετατρέποντας τους ιστότοπους σε απέραντες και πολύβουες μεγαλουπόλεις, και ενσωματώνει με εντελώς ανατρεπτική διάθεση το πριγικιπικό σύμπαν της Disney σε μια ξεκαρδιστική σεκάνς που μέλλεται να περάσει στην ιστορία του animation. Είναι απόλαυση αυτό το sequel πάνω από όλα επειδή δεν βλέπεις κάθε μέρα μια ψυχαγωγική αυτοκρατορία να αυτοτρολάρεται! Ούτε τη Χιονάτη με τζιν και t-shirt με ένα δηλητηριασμένο μήλο !

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη, με υπότιτλους αλλά και σε 3D.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 22.11.18