Anna and the Apocalypse – Η Άννα και η Αποκάλυψη

Παραγωγή: Βρετανία - 2017 

Διάρκεια: 93 λεπτά 

Είδος: Μιούζικαλ Τρόμου 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: John McPhail 

Πρωταγωνιστούν: Ella Hunt, Malcolm Cumming, Sarah Swire, Christopher Leveaux, Ben Wiggins, Marli Siu, Mark Benton, Paul Kaye, Ella Jarvis. 

Είναι Χριστούγεννα στην ήσυχη πόλη του Little Haven και όλοι είναι έτοιμοι για την παραδοσιακή γιορτή στο Λύκειο, Η αποκάλυψη όμως έρχεται την αυγή μετατρέποντας τους κατοίκους σε ζόμπι και αναγκάζοντας την Άννα και τους συμμαθητές της να τρέξουν, να παλέψουν και να… πετσοκόψουν προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι αγαπημένοι τους. Σύντομα, θα ανακαλύψουν πως κανείς δεν είναι ασφαλής σε αυτόν τον κόσμο και, καθώς τα πάντα καταρρέουν γύρω τους, θα αντιληφθούν πως μπορούν να εμπιστευτούν μόνο ο ένας τον άλλον.

Ένα εναλλακτικό εορταστικό μιούζικαλ οραματίστηκε ο σκηνοθέτης Τζον Μακφέιλ, μια ταινία που «σε πέντε χρόνια από τώρα, οι άνθρωποι θα πηγαίνουν σε μικρά σινεμά και θα τραγουδάνε τα τραγούδια της σαν χριστουγεννιάτικη παράδοση». Ομολογουμένως οι προσδοκίες του νεαρού Σκωτσέζου δημιουργού έχουν μια cult βάση, κρίνοντας από αυτή τη μεταφορά ενός α λα Grease νεανικού μιούζικαλ στο αιματοβαμμένο σύμπαν του Τζορτζ Ρομέρο.

 

Η Άννα και η Αποκάλυψη βασίζεται στη βραβευμένη με BAFTA ταινία μικρού μήκους Zombie Musical του πρόωρα χαμένου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ράιαν ΜακΧένρι. Το soundtrack και τα εμπνευσμένα τραγούδια της ταινίας που παραπέμπουν στην brit pop των 80s έχουν γραφτεί από τους Ρόντι Χαρτ και Τόμι Ράιλι. Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός των ειδών που αποτελεί τον πυρήνα του φιλμ ίσως δεν είναι κατάλληλος για όλους τους θεατές, τουλάχιστον ένα ευρύτερο κοινό χωρίς σινεφίλ εμπειρία. Οι υπόλοιποι όμως θα απολαύσουν μια γεμάτη νεανική ενέργεια φιλμική εμπειρία που μπορεί να μην πρωτοτυπεί από άποψη ιστορίας αλλά επικεντρώνεται στο θέμα της με σαρκαστική αφοσίωση, χωρίς να βαραίνει την πλοκή με περιττές λεπτομέρειες. Τα ζόμπι είναι αυτά που είναι, οι τινέιτζερς είναι αιώνια ίδιοι και ο κόσμος πάει κατά διαόλου. Όλα δεδομένα και όλα με φρέσκια ματιά δοσμένα. Και όπως λέει και το βασικό υπέροχο τραγούδι της ταινίας…there’s no such thing as a Hollywood Ending.

Μια μικρή cult λιχουδιά για ανοιχτόμυαλους σινεφίλ!   

Διανομή: Odeon & Audiovisual 

Στις αίθουσες από 20.12.18