Escape Room

Παραγωγή: Νότια Αφρική/ΗΠΑ  - 2018 

Διάρκεια: 100 λεπτά 

Είδος: Θρίλερ 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Adam Robitel 

Πρωταγωνιστούν: Deborah Ann Woll, Taylor Russell, Tyler Labine, Logan Miller, Adam Robitel, Nik Dodani, Jay Ellis, Jessica Sutton. 

Μια ομάδα από ετερόκλητους και άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους καλείται να συμμετάσχει σε ένα παιγνίδι του γνωστού δημοφιλούς τύπου Escape Room με έπαθλο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10 χιλιάδων δολαρίων. Έργο μιας μυστηριώδους εταιρείας με ντελουξ βιτρίνα, αυτό το escape room αποδεικνύεται τελικά ένας εφιαλτικός Λαβύρινθος όπου Μινώταυρος είναι η θανάσιμη τιμωρία που περιμένει τους ηττημένους. Η εταιρεία μοιάζει να γνωρίζει άριστα το ιστορικό και τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν πάνω στα οποία έχει προσαρμόσει τους κανόνες του παιγνιδιού, κάτι που σταδιακά ανακαλύπτουν και οι έντρομοι παίκτες. Τρομακτικές δοκιμασίες όπως ένα φλογισμένο δωμάτιο, έκθεση σε απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες, κρέμασμα από την οροφή κλπ, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των παικτών που όσο περνάει η ώρα συνειδητοποιούν ότι αυτό για το οποίο παλεύουν δεν είνια η ανακάλυψη της εξόδου αλλά η επιβίωση.

Οι παίκτες γίνονται πιόνια ενός σκοτεινού μηχανισμού και αναγκάζονται να συνεργασθούν προκειμένου να επιβιώσουν. Γιατί τους διάλεξαν; Πως συνδέονται οι ιστορίες τους; Ποια είναι η επόμενη πίστα αυτού του σατανικού παζλ;

 

Η οικειοθελής καταβύθιση σε μαγευτικούς κόσμους παιγνιδιού μπορεί να επηρεάσει ανεξίτηλα την ψυχική υγεία όταν μετατρέπεται σε εμμονή πόσο μάλλον εδώ που απειλεί ευθέως και τη σωματική ακεραιότητα. Οι κίνδυνοι της ψυχικής παράδοσης σε απρόσωπους ψυχρούς μηχανισμούς μασκαρεμένους ως entertainment, μπορεί να μη φθάνουν στα άκρα αυτής της ταινίας αλλά είναι υπαρκτοί και καθοριστικοί για τη γενικότερη χειραγώγηση της σύγχρονης νεολαίας (και όχι μόνο).

Χωρίς να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα από σεναριακή άποψη, το φιλμ του Ρόμπιτελ διαθέτει στιλ, ατμόσφαιρα, εφευρετικότητα και ένα σωστό ρυθμό που κλιμακώνει την ένταση και το σασπένς μέχρι το (αμφιλεγόμενο) πολλαπλό φινάλε. Η τυχόν επιτυχία του εγχειρήματος θα κρίνει αν ένα νέο franchise  γεννιέται εδώ.. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 03.01.19