Έτοιμη η αφίσα για τον Φρανκενστάιν του Ζάπα

 

Καθώς ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του θεατρικού αριστουργήματος του Μπερνάρ Μαρί Κολτές «Στη Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι» που ανέβασε με μεγάλη επιτυχία ο Κώστας Ζάπας στον Τεχνοχώρο Cartel, πλησιάζει η στιγμή για να ακουστεί το Action και να ξεκινήσουν τα γυρίσματα του κατά Ζάπα Φρανκενστάιν, μιας φιλόδοξης ελληνογερμανικής συμπαραγωγής βασισμένης στο βιβλίο Frankenstein Rec του ίδιου (Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και στα αγγλικά από την Column Books).

Μια μοντέρνα παραλλαγή του κλασσικού horror μύθου που θα γυριστεί στην Ελλάδα, με έμφαση στο ρομαντικό στοιχείο και με πολλές πρωτότυπες ιδέες να εμπλουτίζουν τη γνωστή ιστορία που αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία. 

Ήδη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η διεθνής αφίσα της ταινίας, σχεδιασμένη από το ισόβιο μέλος της Αμερικανικής  Ακαδημίας των Όσκαρ, τον animator και special effects supervisor P. Rappas, γνωστό από συνεργασίες με τoν αμερικανό σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ και την Dreamworks και με όλα τα μεγάλα studios (Disney, Nickelodeon, Paramount, Columbia, Fox, MGM, Warner Bros, Universal). 

Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι: Έλλη Τσιτσιπά, Αντώνης Γκορίτσας, Δήμητρα Χατούπη, Παρθενόπη Μπουζούρη,  Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Γεωργαλάς. 

Guest Star θα είναι ο Ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ Louis Mandylor, γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Μπαρτ Ρέινολντς, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τζένιφερ Άνιστον, Χάρβει Καιτέλ, Σκοτ Άντκινς, Αλίσα Μιλάνο, Ρότζερ Μουρ κ.α, αλλά και από το CSI, CSI Miami, CSI New York, Friends, The Debt Collector κ.α. Ήδη ολοκλήρωσε ως πρωταγωνιστής και το πολυαναμενόμενο DOOM 2 σε παραγωγή της UNIVERSAL που θα διανεμηθεί παγκόσμια το 2019. 

Οι λοιποί συντελεστές

Διευθυντής Φωτογραφίας: Στέλιος Μπουζιώτης

Σκηνικά/κοστούμια: Μαρία Καραθάνου

Sound design: Ηλίας Φλάμμος

Μακιγιάζ: Αγγελική Ράπτη, Μυρτώ Παρετζόγλου

Παραγωγή Minus Pictures (Ελλάδα), Dreamfilms GmBH (Γερμανία).

Διεθνής διανομή: Asgard International

Executive producer:  Willi Kamarad, Louis Mandylor

Παραγωγός Γρηγόρης Αθανασίου

Η διεθνής εταιρεία διανομής Asgard International θα παρουσιάσει και το πρώτο τρέιλερ της ταινίας στο ερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον Μάιο του 2019. 

Παρακάτω οι πρωτοεμφανιζόμενοι πρωταγωνιστές της ταινίας Έλλη Τσιτσιπά και Αντώνης Γκορίτσας στην πρώτη τους δημόσια φωτογράφηση για την ταινία.