Replicas – Πιστό Αντίγραφο

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018 

Συμπαραγωγοί: Κίνα/Βρετανία/Πουέρτο Ρίκο 

Διάρκεια: 107 λεπτά 

Είδος: Θρίλερ Sci-Fi 

Βαθμολογία: * 

Σκηνοθεσία: Jeffrey Nachmanoff 

Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Alice Eve, Emily Alyn Lind, Thomas Middleditch, John Ortiz, Emjay Anthony, Amber Townsend, Aria Lyric Leabu. 

Ένας νευροεπιστήμονας, που πειραματίζεται με την εξωσωματική μεταφορά συνείδησης,  χάνει αναπάντεχα όλη του την οικογένεια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μέσα στην απελπισία του, αποφασίζει να τα βάλει με τους ίδιους τους νόμους της φυσικής επιστήμης και να τους επαναφέρει στη ζωή με τη βοήθεια του νεαρού επιστημονικού του συνεργάτη, κάτω από τη μύτη των υπεύθυνων του υπερσύγχρονου κυβερνητικού εργαστηρίου ερευνών όπου εργάζεται. Αυτή η «μύτη» όμως είναι πολύ μεγάλη και χώνεται κι εκεί που δεν το περιμένει κανείς, ποσό μάλλον ο αποτρελαμένος επιστημονικός απόγονος του Δόκτορα Φρανκενστάιν. 

 

Ο Κιάνου Ριβς και το επιτυχημένο παρεάκι από τα John Wick, μετά το περσινό αστυνομικό θρίλερ α λα Έρωτας στη Σιβηρία αποφασίζουν να επεκταθούν και στα χωράφια του sci-fi με αυτή την patchwork παραλλαγή όλων των μεγάλων hits του είδους. Σε χώρα latin αποχρώσεων που δεν κατονομάζεται λοιπόν (εναι βέβαια το Πουέρτο Ρίκο, τόπος γυρίσματος και χώρα συμπαραγωγός) κατοικοεδρεύει φοβερό και τρομερό εργαστήρι Βιοτεχνολογίας και Έρευνας όπου μεγαλουργεί ο Δόκτωρ Κιάνου, μέχρι να του’ρθει το μοιραίο και να αποτρελαθεί.

Δύο είναι τα βασικά προβλήματα της ταινίας: Πρώτον, η ελάχιστη αληθοφάνεια της ίντριγκας και οι τεράστιες τρύπες λογικής στην εξέλιξη της πλοκής. Θα μου πεις, sci-fi είναι φαντασία θέλει. Ναι αλλά θέλει και οργάνωση και τρόπο. Δεύτερον, ο Κιάνου. Συμπαθέστατος, γλυκύτατος, απλό παιδί και ταλαιπωρημένο στη ζωή του αλλά πέραν του John Wick (άντε και του κλασσικού Matrix)  η συναισθηματική του εκφραστικότητα ως ερμηνευτή συναγωνίζεται 12χρονο που λέει ηρωικό ποίημα σε σχολική παράσταση! Θα μου πεις και πάλι, τον ξέρεις, τον αγαπάς, τον έχεις συνηθίσει! Ναι αλλά το φιλμ είναι πολύ σοβαροφανές, πολύ βαρύγδουπο, δεύτερο πράμα χωρίς κάποιο στοιχείο χιούμορ ή αυτοπαρωδίας για να «κατέβει». Δεν περνάει η ώρα με τίποτα.

Κι όπως λέει και το άσμα: Αϊ αϊ αϊ αϊ αϊ αϊ Πουέρτο Ρίκο! 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 24.01.19