The Queen’s Corgi - Corgi: Το Σκυλάκι της Βασίλισσας

Παραγωγή: Βέλγιο - 2019 

Διάρκεια: 92 λεπτά 

Είδος: Animation 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Ben Stassen 

Co-Director: Vincent Kesteloot 

Στα Αγγλικά ακούγονται οι: Jack Whitehall, Julie Walters, Ray Winstone κ.α. 

Στα ελληνικά ακούγονται οι: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ντίνος Σούτης, Φώτης Πετρίδης, Λίλα Μουτσοπούλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιάννης Υφαντής, Σοφία Παναηλίδου, Βασίλης Μήλιος, Στεφανία Φιλιάδη, Δημήτρης Παπαδάτος και η σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Παναηλίδου. 

Στα ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ όλα είναι έτοιμα για την επίσκεψη του Προέδρου Τραμπ. Όταν όμως φθάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος η κατάσταση περιπλέκεται για τον Ρεξ, τον αγαπημένο σκύλο της βασίλισσας, που αποφασίζει να το σκάσει από το παλάτι για να βρει την τύχη του στην πόλη. Όμως καταλήγει αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων όπου θα μπλέξει σε κυνομαχίες με άγρια αδέσποτα και θα μάθει πως για να γίνει ο πρώτος σκύλος θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του. Προσπαθώντας να επιστρέψει στα ανάκτορα, θα ερωτευτεί, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό.

Το χαριτωμένο και πανέξυπνο Ουαλικό Κόργκι είναι ιστορικά συνυφασμένο με τον Βρετανικό Θρόνο εδώ και 80 χρόνια. Δέκα γενεές Κόργκι έχουν ζήσει με την Βασίλισσα Ελισάβετ από τα νεανικά της χρόνια μέχρι σήμερα. Έφθασε λοιπόν η ώρα να αποκτήσουν κι αυτά την ταινία τους. Τώρα πως γίνεται και αυτή η ταινία να μην είναι Βρετανική αλλά Βελγική μόνο ο ίδιος ο δημιουργός της ο Μπεν Στάσεν, το διάσημο αφεντικό της animation εταιρείας nWave, γνωρίζει. Πρωτοπόρος του 3D animation και σκηνοθέτης των επιτυχημένων animation «Ροβινσώνας Κρούσος», «Το Μαγικό Σπίτι» και «Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα», είχε εδώ και χρόνια στα συρτάρια του αυτό το σχέδιο μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου να το πραγματοποιήσει. Το «Corgi: Το Σκυλάκι της Βασίλισσας» διαθέτει όλους εκείνους τους χαριτωμένους και γοητευτικούς χαρακτήρες που χρειάζεται ένα επιτυχημένο animation για να ταυτιστούν τα μικρά παιδιά αλλά και μια σειρά κακούς, αξιολάτρευτα σχεδιασμένους. Έτσι λοιπόν, μια τέτοια ταινία ξεκινάει από τα αποδυτήρια με δύο ατού: την εξυπνάδα των χαριτωμένων τετράποδων και την αγάπη του κόσμου για αυτά. Από κει και πέρα στο χέρι του σχεδιαστή είναι το πόσο εμπνευσμένα θα τα σχεδιάσει και τι περιπέτειες θα τα βάλει να περάσουν. Στην περίπτωσή μας, παρότι το φιλμ απευθύνεται κυρίως στο παιδικό κοινό, το σενάριο περιλαμβάνει καλογραμμένους χαρακτήρες, σατιρική διάθεση (κυρίως προς τον Τραμπ και τον Βασιλικό σύζυγο), μαθήματα ζωής και πολύ κέφι και φαντασία στον ψηφιακό σχεδιασμό.  

Μια ταινία, χαρά του Βρετανού Βασιλόφρονα που θα έλεγε κανείς χαριτολογώντας ότι είναι δάκτυλος των Βρυξελλών για να αποφευχθεί το Brexit… 

Διανομή: Odeon & Audio Visual 

Στις αίθουσες από 21.02.19 αποκλειστικά μεταγλωττισμένο