Έρχονται οι Στοιχειωμένοι

 photo by Giorgos Spanos

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μουσικού θεάτρου γίνονται μιούζικαλ τα αριστουργηματικά ελληνικά δημοτικά τραγούδια το Γιοφύρι της Άρτας και Του Νεκρού Αδελφού, ενώ συμπληρώνονται ως τριλογία από το ζωντανό έως και σήμερα θρύλο της Άμφισσας, Το Στοιχειό της Χάρμαινας. 

Και έχουμε να πούμε το εξής: Σπεύσατε ! 

Ένα συναρπαστικό μουσικό έργο, υπέροχος απόγονος των μεγάλων Ελλήνων συνθετών του περασμένου αιώνα, βυθισμένος μέσα στα πιο σκοτεινά γοτθικά μιούζικαλ, με φόντο μια άκρως εντυπωσιακή σκηνική σύνθεση βρίσκει τον ιδανικό εκφραστή του στην «σκοτεινή» έμπνευση του σκηνοθέτη Θάνου Παπακωνσταντίνου που επιστρατεύει όλων των ειδών τα μακάβρια στοιχειά και παραφυσικά φαινόμενα για να μας παρουσιάσει ένα κατά διαστήματα αριστουργηματικό θέαμα που θα πάγωνε το αίμα αν δεν μας ήταν τόσο οικεία η δημώδης παράδοση στην οποία βασίζεται.

«Φοβούμαι σε αδελφάκι μου και λιβανιές μυρίζεις»… Οι στίχοι που μαθαίναμε στα Νέα Ελληνικά στο σχολείο ποτέ δεν θα έχουν την ίδια αίσθηση μετά τους «Στοιχειωμένους».

Όσο για τις φωνές του καστ από πού να αρχίσει κανείς! Από το φαινόμενο Βουτσικάκης, από το υπέροχο βάθος της Καπαρού, από τη δύναμη και το χρώμα της Καρακώστα, από το λυρισμό και την τελειότητα όλων των υπόλοιπων;   

Το έργο που σέβεται απόλυτα το κείμενο τον δημοτικών ποιημάτων, ανεβαίνει για δύο μόνο παραστάσεις στις 28/2 και 1/3. Ευχόμαστε αυτό το γοητευτικά μακάβριο έργο να γνωρίσει και την αποδοχή του κοινού που θα το οδηγήσει σε περαιτέρω παραστάσεις… 

 

Περισσότερα για την παράσταση εδώ

Παρακάτω δείτε φωτογραφιες απο την παράσταση (by GIORGOS SPANOS)

Ο Συνθέτης και ο Σκηνοθέτης του έργου

ΙΝΦΟ

Oι Στοιχειωμένοι

Σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 | 20:00

Στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Τιμές: από 9 έως 45 €

Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4251

Συνολική διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες

2107282333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

photo by Giorgos Spanos