Zoe – Ζωή

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018 

Διάρκεια: 104 λεπτά 

Είδος: Sci Fi Romance 

Βαθμολογία: * ½ 

Σκηνοθεσία: Drake Doremus 

Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Léa Seydoux, Theo James, Rashida Jones, Christina Aguilera, Miranda Otto, Anthony Shim. 

Σε ένα ακαθόριστο μέλλον, η όμορφη Ζόι που εργάζεται ως υπάλληλος εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης έχει γοητευθεί από τον Κόουλ, συνάδελφό της και επιτυχημένο μηχανικό που έχει ανακαλύψει έναν αλγόριθμο ο οποίος καθορίζει το ποσοστό πιθανότητας επιτυχίας μιας σχέσης. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη του ρομαντικού Κόουλ, η οποία ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, είναι τεχνητοί άνθρωποι σχεδιασμένοι για να γίνουν το τέλειο ταίρι. Όπως τέλεια θεωρεί και την Ζόι ωστόσο η σχέση που ξεκινάει μαζί της μοιάζει δύσκολο να προχωρήσει αφού εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας.

 

Δύσκολοι καιροί για ρομαντικούς τα αδυσώπητα χρόνια της ψυχρής τεχνολογίας που όλο έρχονται κι όλο σε φουτουριστικές ταινίες παραμένουν. Από αυτό το αιώνιο κλισέ του sci-fi δεν ξεφεύγει και αυτή η ανεξάρτητη ταινία του Αμερικανού Drake Doremus, καταλήγοντας στο κουρασμένο δίπολο ρομαντισμός vs επιστήμης. Από τη μια ο επιστήμονας που κάθε του ανακάλυψη κινείται από τα απωθημένα της ανατροφής του και της προσωπικής του ζωής κι από την άλλη το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, το ρομαντικό κορίτσι που ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σ αυτό τον κόσμο.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι η κατάσταση ξέφυγε τόσο από τον σεναριογράφο όσο και από τον σκηνοθέτη που, παρά τις καλύτερες προθέσεις για μια ταινία για την ερωτική επιθυμία στα χρόνια της τεχνολογίας, καταλήγουν σε ένα άνευρο και φλύαρο ρομάντζο γεμάτο προβλέψιμες ανατροπές και μπανάλ διαλόγους που εκθέτει το πρωταγωνιστικό ζεύγος, διάσημο για πολλούς και καλούς ρόλους στο παρελθόν. Η Λέα Σεϊντού ως Ζόι μοιάζει να υπνοβατεί αναζητώντας απαντήσεις σε φιλοσοφικά και υπαρξιακά θέματα τις οποίες βρίσκει στο πρόσωπο του Κόουλ - Γιούαν Μαγκρέγκορ που με τα μάτια συνεχώς γουρλωμένα μοιάζει να βρίσκεται σε μόνιμη ερωτική υπερδιέγερση. Μια κατάσταση την οποία δυστυχώς δεν καταφέρνει να βιώσει ο θεατής του φιλμ που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να γείρει γλυκά στο κάθισμα και να παραδοθεί στην επιστήμη του ύπνου. Κάτι είναι κι αυτό… 

Διανομή: Odeon & Audiovisual 

Στις αίθουσες από 28.02.19