Γιβραλτάρ

 

Οι Ginger Creepers δημιουργούν μια στατική περιπέτεια, έναν πολυσύνθετο προσωπικό κόσμο, εντός και εκτός της σκηνής, συνδυάζοντας μύθους, ιστορικές αναφορές και την προσωπική τους δημιουργική διαδικασία, σε ένα θέαμα που ξεκινάει και ολοκληρώνεται πριν και μετά την ίδια την παράσταση. Μια παράσταση όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται… 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Οι Βρετανοί Λίο και Λούι, που γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζαν αρχαιολογία, αποβλήθηκαν όταν αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα σημαντικό εύρημα του Καθηγητή τους. Στη συνέχεια οι δύο αρχαιοκάπηλοι αποπειράθηκαν να κλέψουν και άλλα ευρήματα ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα να βρεθούν, κυνηγημένοι από την Ίντερπολ, να κρύβονται στον απομονωμένο κόλπο του Γιβραλτάρ.

Εκεί, εμφανίζονται με νέες ταυτότητες και για κάλυψη δημιουργούν μία ρομαντική ραδιοφωνική εκπομπή με μουσικές του κόσμου. Παράλληλα φθάνει στα αυτιά τους η φήμη πως λίγα ναυτικά μίλια έξω από το Γιβραλτάρ, βρίσκεται η μυθική Ατλαντίδα. Έτσι ξεκινούν για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του 21ου αιώνα. 

Το έργο διαδραματίζεται σε πραγματικό χρόνο, στο πλαίσιο της εκπομπής των ηρώων, η οποία και θα μεταδίδεται ζωντανά σε ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό στην ιστοσελίδα της ομάδας (www.gingercreepers.com). 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη - Κείμενο: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής – Γρ. Χατζάκης)

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη

Κοστούμια: Lila Nova 

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου

Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργκαλιάς

Γραφιστική Επιμέλεια: Michelangelo Bevilacqua

Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη 

Ερμηνεύουν: Χρήστος Καπενής, Γρηγόρης Χατζάκης, Δώρα Παρδάλη 

ΙΝΦΟ 

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

Από το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 19.00 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική Είσοδος: 12€

Φοιτητικό, ανέργων: 8€

Ατέλειες ηθοποιών: 5€ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 110 λεπτά

BIOS

Πειραιώς 84, Αθήνα

Τηλ. 210 3425335

Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR