Vision – Κάθε Χίλια Χρόνια

Παραγωγή: Ιαπωνία/Γαλλία – 2018 

Διάρκεια: 109 λεπτά 

Είδος: Δράμα 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Naomi Kawase 

Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Masatoshi Nagase, Takanori Iwata, Mari Natsuki, Minami, Mirai Moriyama, Min Tanaka. 

Η βοτανολόγος Ζαν ταξιδεύει στα πυκνά δάση της Νάρα στην Ιαπωνία αναζητώντας ένα σπάνιο ιαματικό φυτό που σύμφωνα με τον θρύλο εμφανίζεται μια φορά κάθε 997 χρόνια υπό σπάνιες συνθήκες. Στο ταξίδι της, συναντά τον Τόμο,  έναν δασοφύλακα, που τη συνοδεύει στην αναζήτηση της και τη βοηθάει να ανατρέξει στο παρελθόν της. Είκοσι χρόνια πριν, στο ίδιο δάσος στο οποίο ελπίζει να βρει το θεραπευτικό φυτό, η Ζαν ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.

Η πολυάσχολη δημιουργός του υπέροχου «Γλυκό Φασόλι» και της περυσινής «Τυφλής Αγάπης» επανέρχεται στο προσκήνιο με μια εκθαμβωτικής ομορφιάς ταινία για τη δύναμη ανανέωσης της φύσης και τα συναισθηματικά αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας που παραπαίει μακριά από την ουσία της ανθρώπινης ψυχής. Δυστυχώς, παρά την μαγνητική παρουσία της Ζιλιέτ Μπινός, οι απαιτήσεις μιας ακριβής διεθνούς συμπαραγωγής γίνονται εμφανές εμπόδιο στο όραμα της σπουδαίας Γιαπωνέζας δημιουργού μετατρέποντας έναν εν δυνάμει παγανιστικό ύμνο στην αιωνιότητα της φύσης σε new age  δράμα απροσδιόριστης αμπελοφιλοσοφίας που δεν τιμά και δεν ευχαριστεί σχεδόν κανένα.

Όπως λέει μεταξύ άλλων η δημιουργός «αυτή η ταινία ρίχνει φως στην αμηχανία της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ ενστερνίζεται τις διαφορές μεταξύ μας και προτείνει το επόμενο βήμα για την ανθρωπότητα». Πολύ θα ήθελε αλλά…

Το μόνο που μένει είναι οι εξαίσιες εικόνες του πρωτοεμφανιζόμενου Διευθυντή Φωτογραφίας Αράτα Ντόντο και το πάντα γλυκό χαμόγελο της γλυκιάς Ζιλιέτ. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 07.03.19