Wonder Park – Το Πάρκο των Θαυμάτων

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ισπανία - 2019 

Διάρκεια: 79 λεπτά 

Είδος: Animation 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Dylan Brown (uncredited) 

Στα Αγγλικά ακούγονται οι: Brianna Denski, Sofia Mali, Jennifer Garner, Ken Hudson Campbell, Kenan Thompson, Mila Kunis, John Oliver, Ken Jeong και ο  Matthew Broderick. 

Στα ελληνικά ακούγονται οι: Γιώργος Λιανός (Στηβ), Πηνελόπη Σκαλκώτου (Τζουν), Τζίνη Παπαδοπούλου (Γκρέτα), Θάνος Λέκκας (Γκας), Γιάννης Στεφόπουλος (Μπούμερ), Άγγελος Λιάγκος (Κούπερ), Φώτης Πετριδης (Φυστίκης), Άριελ Κωνσταντινίδη (Μαμά), Κωνσταντίνος Λάγκος (Μπαμπάς), Μάρκος Σιώνης (Μπάνκι). Η σκηνοθετική επιμέλεια της μεταγλώττισης είναι του Φώτη Πέτρίδη. 

Η 8χρονη Τζουν είναι ένα παιδί-θαύμα με ταλέντο στις μηχανολογικές εφευρέσεις. Όταν όμως η αγαπημένη της μαμά αρρωσταίνει και πρέπει να λείψει για αρκετό καιρό, η Τζουν πέφτει σε μελαγχολία και εγκαταλείπει το εντυπωσιακό λούνα παρκ που είχε κατασκευάσει με τη βοήθειά της. Έρχεται όμως η στιγμή που αυτό με κάποιο μαγικό τρόπο ζωντανεύει και η Τζουν καλείται να το σώσει από φοβερούς κινδύνους που το απειλούν με τη βοήθεια των πολύ ξεχωριστών φίλων της που κατοικούν σ’ αυτό. 

Μια προεφηβική βερσιόν του «Τα μυαλά που κουβαλάς» με επιρροές από Up και Ζωούπολη και ολίγη από Zombieland για νήπια, αυτή η πανάκριβη παραγωγή της Paramount και του Nickelodeon έβαλε εξ αρχής ψηλά τον πήχη με την ιστορία του δημιουργικού διδύμου των Αντρέ Νέμετς και Τζος Απελμπαουμ, σεναριογράφων του Mission Impossible  στην πρώτη τους animation δουλειά. Ωστόσο υπήρξε επίσης εξ αρχής δύσκολη στην παραγωγή καταλήγοντας να ολοκληρωθεί μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης αλλά και να προβάλλεται χωρίς σκηνοθετικό credit αφού ο Dylan Brown, έμπειρος animator που έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, απολύθηκε λόγω κατηγοριών για σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων στα γυρίσματα. Τελικά υπάρχει αρκετό σκοτάδι πίσω από τις κάμερες ακόμη και μιας παιδικής ταινίας. Στη συγκεκριμένη ταινία υπάρχει και σκοτάδι μπροστά από αυτές αλλά και συγκίνηση και δύσκολες καταστάσεις που ωστόσο βυθίζονται στην αχαλίνωτη φαντασία της μικρής ηρωίδας και εξορκίζονται μέσα από την ιστορία ενός θαυματουργού πάρκου με υπέροχα λούτρινα ζωάκια αλλά και στρατούς από ζόμπι πιθηκάκια που απειλούν την ύπαρξη του.

Η εικονογράφηση του συναισθηματικού κόσμου ενός πληγωμένου παιδιού γίνεται θεαματικό λούνα παρκ για να γίνει η θλίψη της πραγματικής ζωής διαχειρίσιμη. Ψιλά γράμματα για τα παιδάκια που θα διασκεδάσουν με τους πανέξυπνους λούτρινους χαρακτήρες του πάρκου. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 14.03.19 αποκλειστικά μεταγλωττισμένο