Μουσακάς

 

Ο Μουσακάς του Παναγιώτη Κακατσίδη είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία που ανεβαίνει από την ομάδα " Η πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο". 

Μια πρόβα-παράσταση δύο αποτυχημένων κλόουν-ηθοποιών και με την τυχαία, ενεργή συμμετοχή, κάθε φορά, ενός θεατή από το κοινό. Με πινελιές μουσακά, σε σουρεαλιστική μορφή, με στοιχεία αποδόμησης και θεάτρου του παραλόγου. 

Ο Μουσακάς είναι μια κοινωνικοπολιτική,  σουρεαλιστική performance για την ήδη υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα: ένας πολιτικός-κόμης εργοδότης σε μια ονειρική εποχή, πολύ κοντά στη δική μας, οργανώνει επαγγελματική συνέντευξη με μια υποψήφια εργαζόμενη που επιθυμεί να εργαστεί σε πολυεθνική εταιρεία.

Οι ερωτικές υποχωρήσεις, η σεξουαλική παρενόχληση, ο βιασμός του εργαζόμενου και η μετατροπή του σε σκλάβο-δούλο είναι η αφορμή-αφετηρία του έργου αυτού. Σκηνές διαδραστικές που περιλαμβάνουν ερωτήσεις στο κοινό. Ερωτήσεις πολιτικού, ιστορικού, κοινωνικού, περί τέχνης, αθλητικού περιεχομένου καθώς και αναφορές στην πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων. 

* Έχουμε διαβάσει ιστορία; Ποιοι είμαστε εμείς; Γιατί δεν αντιδρούμε σαν έθνος; Γιατί συμβιβαζόμαστε σε όλους τους τομείς; Γιατί έχουμε συνηθίσει την αδικία; Είμαστε κομφορμιστές; Είμαστε ρατσιστές; Γιατί τρώμε πνευματικά σκουπίδια; Έχει αλλάξει τα τελευταία είκοσι χρόνια η ζωή στην Ελλάδα ραγδαία; Έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες; Νομίζω ένας μουσακάς θα δώσει λύση στο πρόβλημα. 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη, συγγραφή, σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κακατσίδης

Σκηνογραφία, κοστούμια: "Η πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο"

Γραφιστική επιμέλεια: Ανδρέας Πούρνος

Φωτογραφική επιμέλεια: Μάνος Γαμπιεράκης

Δημόσιες σχέσεις-επικοινωνία: Κωνσταντίνος Πλατής 

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Κακατσίδης, Μένια Μαθιουδάκη

ΙΝΦΟ 

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Από 26 Μαρτίου έως 7 Μαϊου 2019

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Δευτέρα & Τρίτη στις  21:00 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό-ανέργων-ΑμεΑ: 8 ευρώ, ατέλειες ηθοποιών Σ.Ε.Η:  Δωρεάν

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ.6937709958

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/texnoxoros-fabrika/mousakas/

Facebook Page: https://bit.ly/2EBectz

Διάρκεια παράστασης: 100’

Τεχνοχώρος «Φάμπρικα»

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος (Μετρό Κεραμεικός)

Πληροφορίες: 2103411651

Το GRAND MAGAZINE  είνια χορηγός επικοινωνίας της παράστασης