After - Μετά

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 106 λεπτά 

Είδος: Νεανικό Δράμα 

Βαθμολογία: * ½ 

Σκηνοθεσία: Jenny Gage 

Πρωταγωνιστούν: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Shane Paul McGhie, Pia Mia, Inanna Sarkis, Samuel Larsen, Dylan Arnold, Swen Temmel, Rebecca Lee Robertson και οι Selma Blair, Peter Gallagher και Jennifer Beals. 

H Τέσσα Γιάνγκ αφήνει πίσω τη μητέρα της, το σχολείο και τον νεανικό της έρωτα για να ξεκινήσει τις σπουδές της στο κολλέγιο. Σεμνή, αφοσιωμένη στη μητέρα που τη μεγάλωσε ολομόναχη, ξεκινάει την ακαδημαϊκή της ζωή με μεγάλες φιλοδοξίες. Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όμως όταν γνωρίζει τον γοητευτικό και μυστηριώδη Χάρντιν Σκοτ, ένα συμφοιτητή με έντονο βλέμμα, βρετανική προφορά, τατουάζ και υφάκι. Αυτό το σκληρό καρύδι με τα κρυμμένα μυστικά θα γοητεύσει την Τέσσα καθώς βιώνει την πρώτη της επαφή με την ελευθερία και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι υπάρχει η ζωή της πριν και μετά τον Χάρντιν.

Η ερωτική αφύπνιση στη εποχή των social media δεν θα μπορούσε να λείψει από τις σελίδες της ροζ λογοτεχνίας μόνο που τώρα αυτές ανεβαίνουν αρχικά στο internet, γίνονται viral και κατόπιν εκδοτικά φαινόμενα. Κάπως έτσι και η νεαρή Άννα Τοντ έγραψε τη σειρά βιβλίων Μετά, κάπως έτσι τράβηξαν την προσοχή 1μιση δισεκατομμυρίου ανθρώπων. Τα υπόλοιπα λέγονται new adult fiction. 5 χρόνια αργότερα έχουμε και την κινηματογραφική τους προσαρμογή, με φρέσκα νεανικά πρόσωπα, αισθητική Instagram, μέτρια σεμνότητα και κάποια ενδιαφέροντα από κοινωνιολογική άποψη θέματα. Κάπου ανάμεσα στις δημοφιλείς σειρές του Λυκόφωτος και των 50 Αποχρώσεων, το Μετά ψάχνει να βρει το χώρο του και μάλλον τα καταφέρνει, τουλάχιστον εμπορικά. Γιατί αν πιάσουμε το σενάριο, δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ από τα κλισέ, τους βαρετούς διαλόγους και την έλλειψη ουσιαστικού δραματουργικού περιεχομένου. Κοινώς, η διαφημιζόμενη τόλμη αποδεικνύεται άνθρακες και το παραμύθι της ενάρετης κορασίδας παραμένει άθικτο. Ωστόσο, επειδή όπως έλεγε και η αγαπημένη Αλέξια «τα κορίτσια ξενυχτάνε με ένα μυστικό» το φιλμ έχει εξασφαλισμένη εφηβική πελατεία και ο πανύψηλος νεαρός Χίρο Φάινς Τίφιν (ανηψιός του μεγάλου Ρέιφ) ήδη κυκλοφορεί σε Poster.

Ζήτω η Μανίνα! 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 11.04.19