Cats and Peachtopia – Ο Γάτος ο Φευγάτος

Παραγωγή: Κίνα - 2018 

Διάρκεια: 91 λεπτά 

Είδος: Animation 

Βαθμολογία: * * ½ 

Σκηνοθεσία: Gary Wang 

Ακούγονται οι: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΗΡΩ ΜΠΕΖΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΣ, ΙΝΩ ΣΤΕΦΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΦΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ 

Ο Φευγάτος είναι ένα γατάκι που έχει βαρεθεί να βλέπει τον κόσμο από το ψηλό μπαλκόνι του διαμερίσματος που ζει με τον μπαμπά του τον Παντόφλα και θέλει να ζήσει ελεύθερος στον αληθινό κόσμο! Ο μπαμπάς από την άλλη φαίνεται να έχει τους λόγους του που προτιμά την ασφάλεια του σπιτιού και προσπαθεί να τον αποτρέψει μέχρι που μια μέρα, ο Φευγάτος παίρνει την οριστική απόφαση να φύγει για να ανακαλύψει τη «Γατοπία» έναν κόσμο μυθικό, κρυμμένο στον πυθμένα μιας λίμνης! Το ταξίδι, συναρπαστικό και επικίνδυνο, μόλις αρχίζει και για τους δυο τους αφού ο Παντόφλας με τη βοήθεια ενός παπαγάλου θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σώσει τον μονάκριβο γιο του! 

Ο κόσμος των αιλουροειδών πάντα προσφέρεται για χαριτωμένο παιδικό θέαμα όπως εδώ, σε μια Κινέζικη παραλλαγή ψηφιακού animation α λα Pixar με οικογενειακές περιπέτειες, κρυμμένα μυστικά και πολλά διδάγματα. Η ιδέα της Γατοπίας, μιας γατίσιας Ουτοπίας, δεν είναι ακριβώς πρωτότυπη αλλά εδώ είναι σχεδιασμένη με έμπνευση και με πολλές ψυχολογικές αποχρώσεις που είναι σίγουρο ότι θα εξάψουν την παιδική φαντασία. Είναι σαφής η επιρροή (ή μήπως δημιουργική αντιγραφή;) του υδάτινου κόσμου του Νέμο στις περιπέτειες ενός γλυκού γατούλη που ψάχνει τη μαμά του σε κόσμους μυθικούς κι ανεξερεύνητους αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το παιδικό κοινό.

Συνολικά, ένα όμορφα σχεδιασμένο και διδακτικό παραμύθι που έχει και τα σκοτεινά του σημεία και απευθύνεται στο παιδικό κοινό, τονίζοντας τη σημασία των οικογενειακών δεσμών. Προφανώς και η ελληνική μεταγλώττιση έχει διασκευάσει όσο χρειάζεται την πλοκή για να την φέρει πιο κοντά στη δική μας πραγματικότητα, ξεκινώντας από τα εμπνευσμένα ονόματα των χαρακτήρων.    

Διανομή: Neo Films 

Στις αίθουσες από την Κυριακή του Πάσχα 28.04.19 (μεταγλωττισμένο)