Οι νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία animation 2019

 

Η βράβευση των συνθετών που συμμετείχαν στον τρίτο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για ταινία animation, ο οποίος αποτελεί πλέον θεσμό, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 9:00 το βράδυ στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η κριτική επιτροπή, έχοντας προεπιλέξει δέκα συνθέτες, παρουσίασε ενώπιον του κοινού την ταινία μικρού μήκους Once Upon A Line της Alicja Jasina [Αλίσια Γιασίνα], επενδυμένη μουσικά με τις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων. 

Από αυτούς τους 10 υποψηφίους η επιτροπή εξέλεξε τους 3 νικητές και απένειμε τα βραβεία με την εξής σειρά: 

Πρώτο βραβείο: Απόστολος Τσιάρκας (Ελλάδα)

Δεύτερο βραβείο: Richard  Campbell (Νότια Αφρική)

Τρίτο βραβείο: Σπυριδούλα Μπώκου (Ελλάδα) 

Επίσης δόθηκαν διακρίσεις στην Ελένη Εξάρχου (Ελλάδα) και στον Pierre-Yves Langlois (Γαλλία). 

Οι τρεις καλύτερες από τις προεπιλεγμένες συνθέσεις έλαβαν χρηματικά βραβεία, και οι βραβευμένοι συνθέτες θα δουν την ταινία να προβάλλεται επενδυμένη με τη μουσική τους στο Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros της Σύρου. 

Οι 10 συμμετέχοντες που πέρασαν στην τελική φάση ήταν οι: Richard Campbell, Pierre-Yves Langlois, Δημήτρης Βαχαβιώλος, Δημήτρης Βαλσάμος, Θέμης Βασιλείου, Νίκος Γουλανδρής, Ελένη Εξάρχου, Σπυριδούλα Μπώκου, Χρήστος Σπυράτος, Απόστολος Τσιάρκας. 

Η κριτική επιτροπή απαρτίστηκε από τους: Φοίβο Δεληβοριά (συνθέτης-τραγουδιστής), Μαρινέτα Κρητικού (σκηνοθέτις), Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτης και επικεφαλής της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), Ευανθία Ρεμπούτσικα (συνθέτρια), Theodore (συνθέτης) και Gary Salomon (συνθέτης). 

Το φιλμ μικρού μήκους Once Upon A Line που επιλέχτηκε για τον φετινό διαγωνισμό υπογράφει η πολυβραβευμένη σκηνοθέτις, animator και designer Aλίσια Γιασίνα από την Πολωνία που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες. Το φιλμ είχε συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα των υποψήφιων ταινιών animation μικρού μήκους για Όσκαρ 2016. 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation διοργανώθηκε σε συνεργασία με το διακεκριμένο Φεστιβάλ Animasyros, ένα από τα καλύτερα πανευρωπαϊκά φεστιβάλ animation, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον πολυδιάστατο κόσμο των κινουμένων σχεδίων που ξεπερνούν βέβαια τον «παιδικό» κόσμο των καρτούν, μέσα από δημιουργίες άκρως ανεπτυγμένες, αφαιρετικές και πολυδιάστατες σε νοήματα και συναισθήματα. 

Περισσότερες Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/