Poms - Κορίτσια κάποιας ηλικίας

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ – 2018 

Διάρκεια: 91 λεπτά 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Zara Hayes 

Πρωταγωνιστούν: Diane Keaton, Jacki Weaver, Celia Weston, Alisha Boe, Charlie Tahan, Rhea Perlman, Phyllis Somerville, Pam Grier, Patricia French, Ginny MacColl, Carol Sutton, Bruce McGill, Alexandra Ficken, David Maldonado, Karen Beyer. 

Η Μάρθα, μια ηλικιωμένη Νεοϋορκέζα, αποφασίζει να πουλήσει τα πάντα και να μετακομίσει σε μια exclusive κοινότητα κάπου στην Τζόρτζια. Όπου κοινότητα βλέπε απέραντο γηροκομείο πολυτελείας με όλα τα κομφόρ για ανθρώπους που έχουν ενσυνείδητα ή όχι αποσυρθεί από τη ζωή. Η Μάρθα έχει τους δικούς της λόγους «απόσυρσης» αλλά και ένα νεανικό απωθημένο: να γίνει μαζορέτα. Κάτι που αποφασίζει να πραγματοποιήσει με τη βοήθεια της θεόμουρλης γειτόνισσάς της, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για καινούργιες αρχές! 

Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, το ντεμπούτο σε ταινίες μυθοπλασίας για τη σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Ζάρα Χέις, μας έρχεται από το παραγωγικό τιμ του περσινού Book Club στο κοινό του οποίου κυρίως απευθύνεται.

Σ αυτό το κωμικό φιλμ με σοβαρό background, οι ερμηνείες του γυναικείου καστ είναι όλα τα λεφτά. Από τη Νταιάν Κίτον που βρίσκεται στο στοιχείο της (σε βαθμό πλέον ανησυχητικής τυποποίησης) μέχρι τη δύναμη της φύσης που ονομάζεται Τζάκι Γουίβερ και τη θεά του Blaxploitation Παμ Γκριρ, όλες είναι καλές στους ρόλους που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν.  

Η ιστορία εξελίσσεται αναμενόμενα και νωχελικά μέχρι το προβλέψιμο φινάλε, στηριγμένη κυρίως σε γνωστά και μη εξαιρετέα κλισέ του είδους τα οποία πότε λειτουργούν και πότε αγγίζουν τα όρια του ενοχλητικού. Δεν θα αποκαλύψουμε τίποτα παραπάνω, θα πούμε μόνο ότι οι μακάβριες αποχρώσεις της ίντριγκας μένουν εντελώς ανεκμετάλλευτες σκηνοθετικά εκεί που ένας έμπειρος δημιουργός θα είχε κατεδαφίσει το σύμπαν μέσα έξω, χαρίζοντας μας ίσως την γηριατρική κωμωδία όλων των εποχών. Ας πούμε ότι καλά είναι κι έτσι. Από ολότελα… 

Διανομή: Seven Films 

Στις αίθουσες από 13.06.19