9ο Athens Open Air Film Festival και British 80

 

Το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό ραντεβού των Αθηναίων, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου (Athens Open Air Film Festival), σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επέστρεψε για 9ο καλοκαίρι με υπέροχες εκδηλώσεις από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο, με καινούργιους και πανέμορφους χώρους προβολών και με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα ταινιών.

Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας - και όχι μόνο - μεταμορφώνονται και φέτος σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της, αυτή η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική γιορτή είναι ένας εναλλακτικός και αφοπλιστικά όμορφος τρόπος να βλέπεις ταινίες και ταυτόχρονα να αντικρίζεις την πόλη όπως δεν τη φανταζόσουν ποτέ.

Φέτος, το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το British Council γιορτάζει την επέτειο των 80 χρόνων του British Council στην Ελλάδα (#British80). Είναι πάντοτε μια φοβερή εμπειρία να παρακολουθεί κανείς κλασικές και αγαπημένες βρετανικές ταινίες, σε εξαιρετικές συνθήκες προβολής και ξανά σε μεγάλη οθόνη, εκεί που είναι άλλωστε και η θέση τους.

Το φετινό πρόγραμμα, λοιπόν, περιλαμβάνει διαμάντια του βρετανικού σινεμά από σκηνοθέτες όπως οι Πίτερ Γκρίναγουεϊ, Τέρι Γκίλιαμ, Στίβεν Φρίαρς και Άλφρεντ Χίτσκοκ.

VERTIGO

Εξάλλου, για το αφιέρωμα στο Βρετανικό σινεμά το Φεστιβάλ συνεργάζεται και φέτος εκτός από το British Council  και με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έτσι, εκτός από την προβολή του Μάγειρα του Γκρίναγουεϊ στην Πειραιώς 260 και σε συνέχεια της περσινής ιστορικής και επιτυχημένης πρώτης κινηματογραφικής προβολής σε αρχαίο θέατρο με την ταινία «Ηλέκτρα» του Μ. Κακογιάννη, το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, ανοίγει για δεύτερη φορά στην ιστορία του τις πόρτες στον κινηματογράφο με την προβολή της ταινίας «Δεσμώτης του Ιλίγγου» (Αλφρεντ Χίτσκοκ) της καλύτερης δημιουργίας όλων των εποχών -όπως την αναγόρευσαν με ψηφοφορία τους πριν μερικά χρόνια τα περιοδικά Sight and Sound και ΣΙΝΕΜΑ.

Να σημειώσουμε ότι το αφιέρωμα ξεκίνησε με μια μικρή ανατροπή λόγω ακαταλληλότητας χώρου και καθυστέρηση μιας εβδομάδας, λόγω μεταφοράς της προβολής της ταινίας του Μάικ Λι Naked στον κινηματογράφο ΒΟΞ. Μια προβολή όμως που έγινε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Πέμπτη και που, όπως λέγεται, άφησε εποχή!!! 

ΙΝΦΟ

9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας 

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του αφιερώματος «British 80»: 

Τρίτη, 18.06.2019 | 21:30

«Ο Μάγειρας, Ο Κλέφτης, Η Γυναίκα του και Ο Εραστής Της»  (1989,124)

Του Πίτερ Γκρίναγουεϊ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ BRITISH COUNCIL KAI TO ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Πειραιώς 260

Τετάρτη, 19 Ιουνίου | 21:30

Τα Κόκκινα Παπούτσοα  (1988,133’)

Των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρέσμπεργκερ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ BRITISH COUNCIL

Ακαδημία Πλάτωνος (Οδός Μοναστηρίου 137, Αθήνα)

RED SHOES

Σάββατο, 22 Ιουνίου| 21.30

Δεσμώτης του Ιλίγγου (1958, 128’)

του Άλφρεντ Χίτσκοκ   

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ BRITISH COUNCIL ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Σάββατο, 29 Ιουνίου | 21:30

Επικίνδυνες Σχέσεις (1988, 119’)

Του  Στίβεν Φρίαρς

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΟ BRITISH COUNCIL

Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας (Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη)

dangerous liaisons

Τρίτη, 2 Ιουλίου  | 21:30

Επαναστάτης του Αλκατράζ (1967, 92’)

του Τζον Μπούρμαν

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ BRITISH COUNCIL

Πλατεία Αυδή (Λεωνιδίου 35, Αθήνα)

Τετάρτη, 28 Αυγούστου | 21:00

Μπραζίλ (1985, 132’)

του Τέρι Γκίλιαμ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ BRITISH COUNCIL

Θέατρο Δουργούτι  (Οδοί Φανοσθένους και Σφιγγός, Νέος Κόσμος)  

Την αφίσα για το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας ανέλαβε και πάλι ο βραβευμένος σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Βασίλης Μέξης ενώ η μπύρα Fischer δροσίζει τις προβολές του Φεστιβάλ ως μέγας χορηγός! 

Το 9ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα  μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Για περαιτέρω πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης συντονιστείτε στα www.cinemagazine.gr και www.aoaff.gr 

Πληροφορίες για την μεταφορά στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου 

Το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαυρου εξασφάλισε προνομιακή προσφορά για μεταφορά προς και από το θέατρο της Επιδαύρου με πούλμαν, στην τιμή των 10.5 €/άτομο.

Το λεωφορείο έχει αφετηρία το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, Σάββατο 22 Ιουνίου στις 16:45. Μπορείτε να κάνετε την ηλεκτρονική προαγορά των εισιτηρίων του λεωφορείου στα Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) καθημερινά 10:00-16:00 και Σάββατο 10:00-15:00.Δεν επιτρέπεται:

1. Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.

2. Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.

3. Τα ψηλά τακούνια.

4. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της παράστασης.

5. Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά την διάρκεια των παραστάσεων.

6. Το φιλοδώρημα. 

Επίσης, εάν μετακινηθείτε με ΙΧ, μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας στο λιμάνι της Αρχαίας (Παλαιάς) Επιδαύρου και να περπατήσετε 10 λεπτά περίπου για να φτάσετε στο θέατρο.