Gloria Bell – Γκλόρια

Παραγωγή: Χιλή/ΗΠΑ – 2018 

Διάρκεια: 102 λεπτά 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Sebastián Lelio 

Πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, John Turturro, Caren Pistorius, Michael Cera, Brad Garrett, Holland Taylor,  Jeanne Tripplehorn, Rita Wilson, Chris Mulkey, Cassi Thomson, Tyson Ritter, Jesse Erwin. 

Η Gloria Bell, διαζευγμένη ασφαλίστρια με πατημένα τα 50 και με δυο μεγάλα παιδιά που ζουν τις δικές τους ζωές, ξεδίνει από τη ρουτίνα του γραφείου χορεύοντας σε νυχτερινά κλαμπ γνωριμιών για ώριμους. Η Gloria, πνεύμα ελεύθερο και γεμάτη όρεξη για ζωή ακόμη και σε αυτή την ηλικία, γνωρίζει στο κλαμπ τον πρώην στρατιωτικό Arnold, έναν γοητευτικό επίσης διαζευγμένο άνδρα που ωστόσο διατηρεί μια ιδιότυπη σχέση με την πρώην γυναίκα του και τις κόρες του. Οι δυο τους βρίσκονται ξαφνικά να ζουν έναν αναπάντεχο έρωτα, με όλες τις χαρές αλλά και τις επιπλοκές που μπορεί να έχει σ αυτή την ηλικία, λίγο πριν το κατώφλι των 60. Ποτέ δεν είναι αργά ωστόσο αρκεί να υπάρχει η διάθεση και η τόλμη…

Ο βραβευμένος με το ξενόγλωσσο Oscar για τη Φανταστική Γυναίκα, Χιλιανός Σεμπαστιάν Λέλιο, επιστρέφει στην ταινία που τον έκανε διεθνώς διάσημο το 2013, τη Γκλόρια και την μεταφέρει στο ηλιόλουστο Λος Άντζελες που τις νύχτες μετατρέπεται σε ατμοσφαιρική Boogie Wonderland για μοναχικές καρδιές. Ανάμεσά τους η Gloria, μια γυναίκα με το ελευθέριο πνεύμα των 70s που βρέθηκε σιγά–σιγά στο περιθώριο του μικρόκοσμού της, να τραγουδάει μόνη πίσω από το τιμόνι παλιά hits, καθώς οδηγεί προς την καθημερινή της ρουτίνα στο γραφείο. Η ζωή όμως δεν τελειώνει όσο υπάρχει η επιθυμία για αγάπη και αφοσίωση. Όσο έχεις να δώσεις συναίσθημα και από αυτό η χαμηλόφωνη και διακριτική Gloria διαθέτει άφθονο. Το θέμα είναι να βρεθεί ο λήπτης και να είναι συμβατός. Είναι λοιπόν αυτός ο λήπτης ο στιβαρός αλλά ανασφαλής Arnold;

Ο Λέλιο επισκέπτεται ξανά τον χαρακτήρα που δημιούργησε και του δίνει τα χαρακτηριστικά της μοναδικής Τζουλιάν Μουρ. Η Τζουλιάν είναι και ο κύριος (για να μην πούμε ο μοναδικός) λόγος ύπαρξης αυτού του σεναριακά πιστού remake που ο Λέλιο μετατρέπει σε κάτι πιο παλιό και κλασσικό: ένα παλιομοδίτικο χολιγουντιανό star vehicle που κάποτε θα ήταν στολίδι στην καριέρα μιας Σούζαν Χέιγουορντ λόγου χάρη αλλά σήμερα μεταλλάσσεται  σε μεταμοντέρνο ψυχολογικό δράμα με την όντως εκπληκτική Τζουλιάν Μουρ να κατακτά κάθε πλάνο της ταινίας με βλέμματα, νεύματα και κινήσεις και με την επίσης εκπληκτική για την ηλικία της σιλουέτα της να βρίσκεται σε συνεχές ερωτικό ραπόρτο με την κάμερα.

Μια σταρ φαινόμενο κι ένας σκηνοθέτης-συνθέτης υπόκωφων εικόνων σε αγαστή συνεργασία και γύρω τους ένα εκλεκτό καστ να υποστηρίζει αποτελεσματικά την πορεία προς την ολοκλήρωση της ηρωίδας. Να σημειώσουμε επίσης το εκπληκτικό soundtrack!  

Το γυναικείο κοινό ιδιαίτερα θα την λατρέψει…    

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 04.07.19