Mi Obra Maestra – Το Αριστούργημά μου

Παραγωγή: Αργεντινή/Ισπανία – 2018 

Διάρκεια: 100 λεπτά 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Gastón Duprat 

Πρωταγωνιστούν: Guillermo Francella, Luis Brandoni, Raúl Arévalo, Andrea Frigerio, María Soldi, Mónica Duprat. 

Ο Αρτούρο, γοητευτικός γκαλερίστας με εκλεπτυσμένους τρόπους και με τη δική του μικρή αλλά φημισμένη γκαλερί στο κέντρο του αγαπημένου του Μπουένος Άιρες, έχει ένα προνόμιο και ταυτόχρονα πρόβλημα που λέγεται Ρένζο Νέρβι. Ο Ρένζο, παιδικός φίλος του Αρτούρο ο οποίος και τον αντιπροσωπεύει αποκλειστικά, είναι ένας δύστροπος και πικρόχολος ζωγράφος που ζει μέσα στην απόλυτη παρακμή. Ο Ρένζο που μεσουράνησε στη δεκαετία του 80 σήμερα μισεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας και ζει απομονωμένος σε ένα απεριποίητο σπίτι. Παρόλη τη φιλία τους, οι δύο άνδρες δεν συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα με αποτέλεσμα να έρχονται συνεχώς σε σύγκρουση. Γρήγορα όμως θα έρθει η ώρα που η σύγκρουση που ουσιαστικά τους τρέφει θα πρέπει να παραμερισθεί αν θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους. 

Μετά τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία του “Ο Επιφανής πολίτης”, ο Γκαστόν Ντουπράτ μας εισάγει στον κόσμο της καλλιτεχνικής απάτης για να συνεχίσει απτόητος να αναπτύσσει μια παραλλαγή της προβληματικής του για τη σχέση τέχνης και ζωής. Ουσιαστικά αυτή η ταινία είναι συμπλήρωμα του Επιφανή Πολίτη (ταινία που συνιστούμε θερμά να δείτε όσοι δεν την έχετε δει) που προχωράει ακόμη παραπέρα τη θεματική του Ντουπράτ, άλλοτε με σπαρταριστό τρόπο κι άλλοτε με ένα φοβερό τόνο μισανθρωπίας.

Δύο υπέροχες ερμηνείες, συγκροτημένες και to the point, φωτίζουν υποδειγματικά τις κρυμμένες πλευρές και το ψυχικό βάρος των δύο ηρώων που εκτός από χρέη και καλλιτεχνικούς δαίμονες καλούνται επίσης να αντιμετωπίσουν τη Νέμεση στο πρόσωπο ενός περιπλανώμενου αναρχοαυτόνομου καλλιτέχνη-γκουρού που με την τιμιότητά του αναστατώνει τις ισορροπίες.

Μια ταινία, σαφώς κατώτερη και παραπληρωματική του Επιφανή Πολίτη αλλά εξίσου διασκεδαστική και σκοτεινά αστεία που αξίζει να ανακαλυφθεί.

Για να δείτε τι λέγαμε για τον Επιφανή Πολίτη κάντε κλικ εδώ 

Διανομή: Rosebud.21 σε συνεργασία με την Seven Films 

Στις αίθουσες από 11.07.2019