25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου - Νύχτες Πρεμιέρας: Αφίσα και πρώτες ανακοινώσεις

 

25 χρόνια κλείνουν φέτος από τότε που μπήκε στις ζωές των Αθηναίων σινεφίλ η πιο αγαπημένη κινηματογραφική γιορτή του φθινοπώρου. Ήδη είναι έτοιμη η εντυπωσιακή αφίσα και μόλις ανακοινώθηκε και η ταινία έναρξης που δεν θα είναι άλλη από τον φετινό πολυαναμενόμενο Χρυσό Φοίνικα των Καννών, τα κορεάτικα Παράσιτα του Τζουν Χο Μπονγκ. 

Οι 25ες Νύχτες Πρεμιέρας, με μεγάλο χορηγό και πάλι την Cosmote TV και με την υποστήριξη του ΣΙΝΕΜΑ - cinemagazine.gr, θα ανοίξουν την αυλαία τους την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, με την προβολή της νέας ταινίας του Τζουν Χο Μπονγκ «Παράσιτα» που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών.

Πρόκειται για την ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας μικροαπατεώνων, που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της σημερινής Σεούλ. Μια ταινία η οποία κατορθώνει και συνδυάζει το μαύρο χιούμορ, τη σαρδόνια πολιτική σάτιρα, το θρίλερ, την καίρια κοινωνική κριτική, το οικογενειακό δράμα και την έξυπνη αλληγορία στον ίδιο διαρκώς απρόβλεπτο και ατίθασο συνδυασμό.

Η ταινία του δημιουργού μεταξύ άλλων του συναρπαστικού Snowpiercer παραχωρείται από την διανομέα Seven Films. 

  

Την αφίσα της 25ων Νυχτών Πρεμιέρας επιμελήθηκε και πάλι ο graphic designer - illustrator (γραφίστας - εικονογράφος) Βασίλης Μέξης. Και όπως λέει ο ίδιος «Τα 25 χρόνια που κλείνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αντανακλώνται κυριολεκτικά στην φετινή του αφίσα. Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν, βάζοντας την πόλη σε πρωταγωνιστικό ρόλο να σχηματίζει τον επετειακό αριθμό τους. Ένα παιχνίδι αντανάκλασης που μας θυμίζει ότι ο ίδιος ο κινηματογράφος είναι γεμάτος εικόνες διαφορετικών αναγνώσεων αρκεί να αλλάξεις την οπτική σου». 

Η επετειακή 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ολόκληρο το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Σε δύο μήνες λοιπόν από τώρα (περίπου), από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και για 11 ημέρες, το κέντρο της Αθήνας θα γίνει και πάλι γιορτινό, με τις πιο αναμενόμενες πρεμιέρες, με μοναδικά αφιερώματα, μουσικά φιλμ και ντοκιμαντέρ αλλά και με τις καθιερωμένες παράλληλες εκδηλώσεις που δίνουν ζωή στην πόλη: συναυλίες, πάρτι και πολλές άλλες εκπλήξεις μέσα και έξω από τις αίθουσες! 

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έργο: «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 25ΟΥ ΚΑΙ 26ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ (2019 ΚΑΙ 2020)». Κωδικός ΠΔΕ: 2018ΣΕ01400015. 

Ακολουθήστε το Φεστιβάλ στο Facebook  / Twitter  / Instagram 

Για περισσότερα www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr 

Υπομονή λοιπόν μέχρι τον Σεπτέμβριο !