Dieci giorni senza mamma – Όταν λείπει η Μαμά

Παραγωγή: Ιταλία – 2019 

Διάρκεια: 94 λεπτά 

Είδος: Κωμωδία 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Alessandro Genovesi 

Πρωταγωνιστούν: Fabio De Luigi, Valentina Lodovini, Angelica Elli, Bianca Usai, Matteo Castellucci, Diana Del Bufalo, Niccolò Senni. 

Ο Κάρλο και η Τζούλια, παντρεμένο ζεύγος μεσοαστών με τρία παιδιά, αν και αγαπημένοι έχουν τα προβλήματα τους. Ο Κάρλο είναι εντελώς απορροφημένος από τη δουλειά του ως διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού σε μια μεγάλη επιχείρηση ενώ η Τζούλια που έχει εγκαταλείψει τη δικηγορία για να μεγαλώσει τα παιδιά αρχίζει να τα παίζει από την κούραση και το καθημερινό τρέξιμο. Έτσι αποφασίζει να κάνει δώρο στον εαυτό της ένα ταξίδι στην Κούβα με την αδελφή της, μακριά από την οικογένεια. Ο Κάρλο καλείται να αναλάβει το ρόλο της και αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο με μια κόρη στην εφηβεία, ένα μικρό διαβολικό αγόρι και μια μπέμπα που χρειάζεται άλλαγμα κάθε στιγμή. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο όταν η Τζούλια επιστρέψει…

Όπως δεν είναι ίδια και η ιταλική αυτή βερσιόν με το αργεντίνικο πρωτότυπο φιλμ, αν και απόλυτα πιστή σ αυτό από άποψη πλοκής. Μάλλον καλύτερη θα την έλεγες, πιο κοντά στο δικό μας μεσογειακό ταμπεραμέντο και τα προβλήματα μιας μέσης Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η ταινία κυλά χαριτωμένα και προβλέψιμα, τα γκαγκ συνήθως λειτουργούν και ο πρωταγωνιστής είναι επαρκής στο ρόλο του. Κι όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Αλεσάντρο Τζενοβέζι, την γύρισε κυρίως με κάμερα στο χέρι για να επιτύχει την αυθεντικότητα ενός home movie. Σχεδόν τα κατάφερε.

Κι αν κάποιος εγχώριος παραγωγός έχει την ιδέα να κάνει το ελληνικό remake, καταθέτουμε από τώρα ιδέα για το casting  του πρωταγωνιστικού ζεύγους και την κατοχυρώνουμε: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Βίκυ Παπαδοπούλου! Ιδανικοί! 

Διανομή: Weird Wave 

Στις αίθουσες από 01.08.19