La Misma Sangre – Δεσμοί Αίματος

Παραγωγή: Αργεντινή/ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 113 λεπτά 

Είδος: Δραματικό Θρίλερ 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Miguel Cohan 

Πρωταγωνιστούν: Oscar Martínez, Paulina García, Dolores Fonzi, Diego Velázquez, Norman Briski, Luis Gnecco, Malena Sánchez, Emilio Vodanovich. 

Σε μια καλή συνοικία του Μπουένος Άιρες ένα δραματικό γεγονός συγκλονίζει μια αξιοσέβαστη Εβραϊκή οικογένεια: Η μητέρα της οικογένειας Αντριάνα βρίσκεται νεκρή στο υπόγειο του σπιτιού. Ο θάνατος αποδίδεται σε τραγικό ατύχημα και ο σύζυγός της Ελίας απομένει μόνος και συντετριμμένος να προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του που κινδυνεύει να κλείσει. Είναι όμως πράγματι συντετριμμένος όπως δείχνει στις απαρηγόρητες δύο κόρες του ή πίσω από τη σκληρή του μάσκα κρύβεται κάτι ύποπτο; Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύει ο γαμπρός του Ελίας που προσπαθεί να συνθέσει μάταια το παζλ. Η κάποτε στενά δεμένη οικογένεια δοκιμάζεται, ένας ασφυκτικός ιστός υφαίνεται, όλα μοιάζουν ύποπτα και η αμφιβολία κυριαρχεί.

Η ταινία ξεκινάει δυναμικά και ελπιδοφόρα, με μυστήρια που συσσωρεύονται και σασπένς που συνεχώς δυναμώνει. Το παρελθόν και το παρόν μπλέκονται αφηγηματικά για να συνθέσουν το πορτραίτο ενός ανθρώπου σχετικά ψυχρού και υπολογιστικού, διπρόσωπου και απόμακρου και εξ αυτού ύποπτου για τα χειρότερα. Είναι όμως έτσι ή συμβαίνει κάτι άλλο. Αυτό το κάτι άλλο δυστυχώς φανερώνεται πολύ σύντομα και απογυμνώνει σταδιακά την πλοκή από κάθε μυστήριο, οδηγώντας την ταινία σε διαφορετικά μονοπάτια. Μια ταινία δραματική, κοινωνική που θα ήθελε να είναι θρίλερ αλλά χάνει τη δύναμή της στα μισά του δρόμου και μετά χάνει και το δρόμο της και τον στόχο της και περιφέρει ασκόπως την ίντριγκα προς ένα είδος γουέστερν τραγικού φινάλε, μετά από παραπάνω από όση θα χρειαζόταν ώρα.

Και όχι κ. Κοάν, άλλο το «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» και άλλος ο μύθος των Ατρειδών. Ας τους αφήσουμε ήσυχους επιτέλους στην αρχαιότητά τους! 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 01.08.19