A Dog’s Journey – ‘Ενας Αληθινός Φίλος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2019 

Διάρκεια: 109 λεπτά 

Είδος: Οικογενειακή περιπέτεια 

Βαθμολογία: * * * 

Σκηνοθεσία: Gail Mancuso 

Πρωταγωνιστούν: Josh Gad (φωνή), Dennis Quaid, Kathryn Prescott, Marg Helgenberger, Betty Gilpin, Henry Lau, Abby Ryder Fortson, Ian Chen, Johnny Galecki, Jake Manley, Daniela Barbosa. 

Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν τη γυναίκα του, Χάνα, αλλά και την εγγονή τους Σίτζεϊ που φαίνεται να τον αγαπάει ιδιαίτερα. Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

 

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή για μια περιπέτεια μέσα στο χρόνο, στη γοητεία της οποίας είναι δύσκολο να αντισταθείς, αλλά ακόμη κι αν δεν σε κερδίσει η ιδέα, θα σε κερδίσουν οι υπέροχοι τετράποδοι πρωταγωνιστές που αποκτούν χαρακτήρα και «ερμηνευτικές» ικανότητες κάτω από την επιδέξια σκηνοθετική καθοδήγηση της Γκέιλ Μανκούζο. Σκηνοθέτης με τεράστια τηλεοπτική εμπειρία, δύο φορές βραβευμένη με EMMY (για τη Μοντέρνα Οικογένεια), είναι απίστευτο αλλά κάνει εδώ στα 60 της χρόνια το κινηματογραφικό της ντεμπούτο και καταφέρνει να ισορροπήσει άριστα αφηγηματικά τόσο το φανταστικό στοιχείο του best seller του Β. Μπρους Κάμερον στο οποίο βασίζεται το φιλμ όσο και τα δραματικά στοιχεία της ανθρώπινης πλοκής. Η ζωή είναι ένα θαύμα και υπάρχουν κάθε στιγμή φύλακες άγγελοι για να την καθοδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση. Αν τώρα κάποιοι από αυτούς είναι τετράποδοι και τριχωτοί, σαν τον Μπέιλι και την «παρέα» του, τότε τόσο το καλύτερο!

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι το φιλμ αποτελεί χαλαρό sequel του A Dog’s Purpose που είχε προβληθεί στις αρχές του 2017 με τίτλο «Ο καλύτερος φίλος μου» πάλι με τον αειθαλή Ντένις Κουέιντ στο ρόλο του Ίθαν. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 12.09.19